Kabak çok sağlıklı olmasına rağmen birçok mutfakta bu sağlıklı sebzeye şans verilmiyor… Eğer sizin evinizde de kabak çok sevilmeyen lezzetler arasındaysa bu tarifime bir şans verin derim, çünkü pişman olmayacağınız bir lezzette bu tarif…
Malzemeler
• 1+1/2 su bardağı un
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ¾ su bardağı toz şeker
• ¼ tatlı kaşığı karbonat
• 1 adet kabak (125 gr)
• ¼ su bardağı vişne reçeli
• ¼ tatlı kaşığı tuz
• 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı dolusu küp küp kesilmiş eski kaşar
• 2 adet yumurta
Yapılışı
1. Un, kabartma tozu, şeker, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.
2. Ayrı bir kapta vişne reçeli, ayçiçek yağı ve yumurtalararı karıştırın.
3. Kabağı küçük parçalar halinde doğrayıp kaşar peynirleri ile birlikte sıvı karışıma ekleyip karıştırın.
4. Unlu karışımıda sıvı karışama ekleyip iyice çırpın.
5. Muffin kalıplarını yağlayın ve hazırladığınız karışımı bu kaplara paylaştırın.
6. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.
7. Ilındıktan sonra sıcak bir nescafe eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder