Çay saatlerinizde damaklarınızı şenlendirecek bir tarif var sırada… Bahsettiğim yumuşak haşhaşlı keklerin limon ferahlığı ve lezzetiyle buluştuğu bu tarifin tadı damağınızda kalacak… Ve işte Haşhaşlı Limonlu Muffin tarifi…
Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 adet orta boy yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• ½ su bardağı sıvıyağ
• 1 paket vanilya
• 3 çorba kaşığı limon suyu
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çorba kaşığı haşhaş
• 2,5 su bardağı un
Üzeri İçin
• File badem
Yapılışı
1. Yumurtaları, şekeri ve limon kabuğunu ve derin bir kaba alıp 5 dakika boyunca köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2. Sıvıyağ, süt, limon suyunu da ekleyip karıştırın.
3. Sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırın.
4. Son olarak haşhaşlarıda ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru muffin kalıplarınıza paylaştırın.
5. Üzerine file badem serpiştirin.
6. Önceden 180 C’ ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
7. Piştikten sonra sonra soğumaya bırakın.
8. Soğuyan muffinleri sıcak kahve eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder