7 Ocak 2011 Cuma

Armutlu Kek

Meyveli tariflerimizden bir tanesi daha! İşte sizlerle ne zamandır paylaşmak istediğim Armutlu Kek tarifi. Güzel ve lezzetli bir meyve olan armut, keke de kattığı lezzet ile vazgeçilmez bir tat sunuyor. İşte nefis Armutlu Kekin tarifi:
Armutlu Kek
Malzemeler
•    600 gr. armut
•    115 gr. bal
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    185 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
•    145 gr. toz şeker
•    3 adet yumurta
•    225 gr. un
•    ½  tatlı kaşığı kabartma tozu
•    ¼  tatlı kaşığı tarçın
•    80 ml. süt
Yapılışı
1.    Öncelikle fırını 160 °C ısıtın. Armutları yıkayıp, ortadan ikiye kesin.
2.    Çekirdekli kısmını çıkarın ve ince ince dilimleyin. Kenarlardaki küçük dilimleri kullanmayın.
3.    Dilimlediğiniz armutları, balı ve limon suyunu karıştırıp, bir tencereye ilave edin. Kısık ateşte 5 dk kadar pişirin.
4.    Armutların çok pişmemesine dikkat edin çünkü dağılabilir.
5.    Yumuşayan armutları süzdürün ve ballı şurubu bir köşeye ayırın.
6.    Bir karıştırma kabında, tereyağını ve şekeri mikserle karıştırın.
7.    Karışım krema gibi olduğu zaman teker teker yumurtaları ekleyip hepsini iyice karıştırın.
8.    Unu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyip mikserle karıştırmaya devam edin.
9.    Daha sonra tarçını ve sütü ekleyin. Bütün malzemeler eşit bir şekilde dağılana kadar karıştırın.
10.  Tereyağıyla hafifçe yağlanmış kek kalıbına veya yüksek kenarlı tart kalıbına karışımı dökün.
11.  Bir kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirip Armutları karışımın üzerine dilediğiniz gibi yerleştirin.
12.  Önceden ısınmış fırında 50 dk. pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa, kek pişmiştir.
13.  Kek sıcakken, kalıptan çıkarın ve üzerine ballı şurubu dökün.
14.  Kavrulmuş fındık parçaları serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/


0 Yorum Ekle: