5 Ocak 2011 Çarşamba

Mercimekli Börek

Mercimekli Börek ile mutfağınıza yeni bir lezzet girecek ve ağızlarda tat bırakacak. Bu içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır olan enfes böreği sürekli yapmak isteyeceksiniz. Özellikle Ramazan günlerinde kıymalı ve mercimekli iç harcı ile besleyici ve lezzetli bu börek hem iftar sofralarınızda hem sahur sofralarınızda sofranıza konuk olacak..
Mercimekli Börek
Malzemeler
•    1 kg milföy hamuru
•    1 adet böreklik yufka
•    2 yumurta
•    1 şişe maden suyu
•    1 fincan sıvı yağ
İç Malzemesi:
•    2 adet soğan
•    200 gr kıyma
•    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
•    Margarin
•    Sıvı yağ
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pulbiber
•    1 demet maydanoz (isteğe bağlı)
Yapılışı
1.    Milföylerin yarısını tepsinin tabanına yan yana dizip, yufkanın kenarları tepsiden sarkacak şekilde milföylerin üzerine serin.
2.    Küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları bir tavada çok az yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
3.    Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
4.    Kıymayı da kavurduktan sonra, önceden haşlamış olduğunuz yeşil mercimeği, tuz, karabiber, acı seviyorsak pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
5.    Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyebilirsiniz.
6.    İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayın ve kenarlarını iç malzemenin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlayın.
7.    Kalan milföyleri üstlerine gelicek şekilde dizin. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçirin.
8.    Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün.
9.    200 °C fırında milföyler kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler