
Malzemeler
• 4 adet yufka
• 750 gr. ıspanak
• 1 adet soğan
• 3 adet yumurta
• Tereyağı
• 1 çay kaşığı çörekotu
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı
1. Ispanakları temizledikten sonra tencereye çok az suyla birlikte koyup haşlayıp 10 dk. sonra çıkarın.
2. Bir tencerede 1 kaşık tereyağıyla soğanları kavurun.
3. Sonra ıspanakları da ekleyip kısık ateşte karıştırarak 15 dk pişirin.
4. Tuz ve karabiber serpip, fırın tepsisini yağlayarak yufkayı serin.
5. Serdiğiniz yufkanın üzerini sıvıyağ ile yağlayıp ikincisini serin ve ıspanaklı karışımı ekleyip yayın.
6. Çırpılmış üç adet yumurtayı da ıspanakların üzerine güzelce dökün.
7. 3. yufkayıda harcın üzerine kapatıp onuda yağladıktan sonra 4. yufkayı serip yağlayıp yumurtayı üzerine sürün.
8. Üzerine dilerseniz çörekotu ve susam serpip fırına verebilir, pişince de sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder