Meşhur Sigara Böreği tarifini birde ben sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önce fırında Sigara Böreği yapmıştım fakat bu tarif yağda kızartılan Sigara Böreği tarifidir. Ne yalan söyleyeyim bu tarif bana daha lezzetli geliyor :) Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin; vermiş olduğum bu börek tarifinde peynirin içine yumurta beyazı koymamızın sebebi kızarırken peynirin akmaması ve yufkadan dışarı çıkmamasını sağlamaktır. Bir diğer önemli nokta ise yağzız peynir kullanılması. Çünkü yufkanın içinde peynirin erimemesi için önemlidir.
Malzemeler
• 5 adet yufka
• 500 gr. beyaz peynir
• ½ demet maydanoz
• 1 yumurta beyazı
• 1 tatlı kaşığı pulbiber
Kızartmak için:
• Bol sıvıyağ
Yapılışı
1. Yufkayı tezgaha açtıktan sonra öncelikle artı şeklinde kesip daha sonra kesilen her parçayı 3 parçaya daha ayırın.
2. Bu işlemi bütün yufkalarda yaptıktan sonra beyaz peyniri rendeleyip içine ince kıyılmış maydanozu katın.
3. 1 yumurta beyazınıda üzerine katıp peyniri iyice karıştırın.
4. İsteğe göre pul biberde katıp yufkaların geniş kısmına 1 er tatlı kaşığı yerleştirdikten sonra önce yan kısımları içe katlayın daha sonra da aşağıya kadar sıkıca rulo yapıp sarın.
5. En son ucunu suya batırıp yufkanın yapışmasını sağlayın ve bu şekilde yufkaları bitirin.
6. Sardığınız börekleri bol sıvı yağda pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlunun üzerine alın.
7. Fazla soğutmadan sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder