15 Ocak 2011 Cumartesi

Bazlama

Annemin ben çocukken neredeyse her gün yaptığı bu yumuşacık ekmek, özellikle köylerde bakkal ekmeği olmadığı ve bol bol unları olduğu için yapılan ekmeklerden biridir. Pişirildikten sonra yağlayıp, ya da arasına peynir koyarak servis edebileceğimiz pamuk gibi yumuşak ve lezzetli bir ekmek tarifidir.
Bazlama
Malzemeler
•    1 kg un
•    1 adet yaş maya
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    2 su bardağı su
Yapılışı
1.Tüm malzemeyi karıştırıp hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 1 saat mayalanmasını bekleyin.
2.Hamuru yumrulara ayırdıktan sonra elinizle 1 cm. kalınlığında inceltin.
3.Orta ateşte teflon tavada yağ koymadan pişirip hamur kabardığında ters çevirip diğer tarafını da pişirin.
4.Daha sonra ister tereyağı ile yağlayıp isterseniz de sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    İsterseniz içine peynir, kıyma ve patateste koyabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler