10 Eylül 2012 Pazartesi

Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı


MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, kusbasi dograyin. Yagi, orta boy
bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi
dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira
karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin. Sogani
tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika
daha pisirin. Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek,
birkaç dakika da salçayi kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave
edin. Atesi kisin. Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak
suyu, tasin kenarindan dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi,
agir ateste 8-10 dakika pisirin. Tenceredeki malzeme suyunu çekince,
kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika,
etler yumusayincaya kadar pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin
kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini
uzatin. Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave
edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak
salçasi olmalidir.
haberler