10 Eylül 2012 Pazartesi

Tencere Kebabı Tarifi

Tencere Kebabı


MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
45 gr margarin
100 gr Sogan
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
Baharat torbasi
2 bardak Domates suyu
250 gr Patates
125 gr Havuç

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin.
Patatesin kabuklarini soyun. Havucu kaziyin. Her iki sebzeyi de iri zar
biçimi dograyin. Bezelyeyi ayiklayin. Domates suyunu hazir almadiysaniz,
domateslerin kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra
sularini sikin. Havuç ve bezelyeyi, içine biraz tuz atilmis bol suda haslayin.
Sebzeler daha diri iken kabi atesten alin. Sebzeleri bir süzgece aktarin. Sularini
iyice süzdürün. Yagin üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin.
Yag kizmaya baslayinca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sik sik
karistirarak, 3-4 dakika, patateslerin disi sert bir kabuk baglamaya
baslayincaya kadar kizartin. Patatesleri, yagini süzdürerek tencereden
baska bir kaba aktarin. Ayni yagda eger gerekirse biraz daha yag ilave
edebilirsiniz hafifçe haslanmis havuç ve bezelyeyi de kizartin. Sebzeleri
kızarttıktan sonra sonra yaglarini süzdürüp, patateslerin bulundugu kaba aktarin.
Kalan yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca, kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir
kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.
Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin. Tuzunu ve biberini serpin. Sebzeleri katin. Suyunu ilave
edip, bir tasim kaynatin. Bu arada tencerenin üzerinde olusan kefi, bir kevgirle
alip, atin. Baharat torbasini ilave edin. Atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica
örtün. Kebabi, agir ateste 25-30 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin.
Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini
kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin. Tencere kebabini piser
pismez, sicak olarak servis edin.