5 Ocak 2011 Çarşamba

Sarmal Çörek

Tarçın ve ceviz sevenlerin severek yapabilecekleri pratik bir tarif. Canınız istediğinde kendinizi şaşırtmak için ideal, ayrıca kısıtlı zamanlarda misafirlerinize hazırlayabileceğiniz lezzetli bir ikramlık..
Sarmal Çörek
Malzemeler:
•    1 paket milföy hamuru
•    Tarçın, toz şeker
•    Ceviz (dövülmüş)
Yapılışı:
1.    Milföy hamurunu dolabınızdan çıkartın ve yumuşamasını bekleyin.
2.    Yumuşayan milföy hamurunun her bir yaprağına dilediğiniz kadar tarçın, şeker ve ceviz ilave edip kapatın ve ya rulon şeklinde sarın.
3.    Sardığınız milföyleri biraz sertleşmesi için 5_10 dk kadar buzdolabında bekletin.
4.    Ardından milföyleri 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine yağlı kağıt serip dizin.
5.    180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

0 Yorum Ekle: