5 Ocak 2011 Çarşamba

Caylı Kek

Sabah kahvaltıdan kalan çayınızı dökmek yerine, evde her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir keke dönüştürmek size de keyif vermezmi?
Çaylı Kek
Malzemeler
•    4 adet yumurta
•    3 su bardağı un
•    2 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı demli siyah çay
•    1 paket vanilya
•    1 paket kabartma tozu
•    125 gr eritilmiş tereyağı
•    1 çay bardağı kakao
Yapılışı
1.    Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu eleyip hepsini bir kasede karıştırın.
2.    Tereyağını eritip soğumaya bırakın.
3.    Yumurtaları toz şeker ile birlikte krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
4.    Tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin.
5.    Daha sonra unlu karışımı ve demli çayı yavaş yavaş karışıma ekleyip yağlanmış kek kalıbına aktarın.
6.    Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Üzerine pudra şekeri serperek yada mevsim meyveleri kullanarak servis edebilirsiniz.
Kek yaparken başarılı bir sonuç elde etmek için;
•    Yumurtaları kullanmadan en az bir saat önceden buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında bekletin.
•    Kabartma tozu ve unu harmanlayıp, bu karışımı eleyerek hamura azar azar ekleyin.
•    İlk 40 dakika fırınınızın kapağını açmayın. 40 dakika sonra kekinize kuru bir bıçak yada kürdan batırarak kekinizin pişme süresini ayarlayın. Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.



En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler