5 Ocak 2013 Cumartesi

Keşkül Tarifi



Sütlü tatlılar içinde yapımı kolay ve lezzetli hafif bir tatlıdır keşkül.
Küçük çocuğu olanlar mama niyetine bile yapabilirler. Çünkü
ben de çoçuklarım küçükken yapardım çok severlerdi. Her
çoçuğun yemek yemediği dönemler olur. Keşkül böyle durumlarda
kurtarıcı bence.............

                                                 KEŞKÜL
KEŞKÜL


MALZEMELER
4 bardak süt
1 bardak seker
1 çay bardagi badem
1 fincan pirinç unu
1 kasik nisasta
1 fiske tuz

YAPILIŞI
Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir,
parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir. Bademlerin
yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. Pirinç
unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi
akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi
dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan
macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan
sonra atesten indirilir, tabaklara alinir. Üzerine arzuya göre hindistan
cevizi tozu, kavrulmus çam fistigi veya kavrulmus tuzsuz antep fistigi
serpilir.

0 Yorum Ekle: