5 Ocak 2013 Cumartesi

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi


Kemalpaşa tatlısını genelde marketten hazır paketlerde alırdım. Yapımı
kolay, lezzeti de fena değildi. Aslında çok mecbur kalmayınca hazır yiyecek
alma taraftarı değilim. Mutlaka vakit ayırıp kendim evde daha doğalını
yapmak isterim. Ama nedense bu tatlıyı dışarıdan almışlığım vardır. Çünkü
daha önce evde yapan birini ve tarifini bilmiyordum. Neyseki buldum.
Artık hep evde yapacağım. Çünkü evde yapılan ile hazır alınanın tadı çok
farklı. Siz de verdiğim tariften kemalpaşa tatlısını yapınca farkı anlayacaksınız.


                                 KEMALPAŞA TATLISI
kemalpaşa tatlısı


MALZEMELER
2,5 su bardagi toz seker
2 su bardagi su
2 tatli kasigi limon suyu
Hamur için:
Yaklasik 2 su bardagi un,
yarim tatli kasigi karbonat,
2 adet yumurta,
5 yemek kasigi margarin,

YAPILIŞI
Sekeri ve suyu tencereye koyarak 2-3 dakika kaynatin. Limon suyunu
ekleyip 1-2 tasim daha kaynatip ocagi kapatin. Unu genis bir kabın içine
eleyin. 2 yemek kasigi un ayirip kalan unun ortasini açarak yumurtayi kirin
ve karbonat ekleyin. Oda sicakliginda yumusatilmis 4 yemek kasigi
margarini koyarak peyniri rendeleyin. 3-4 dakika yogurup yumusak bir
hamur hazirlayin. Firin tepsisini 1 yemek kasigi yag ile yaglayin. Hamuru
18 parçaya bölün. Her parçayi ayrilan undan kullanarak elinizde yuvarlayin
ve yaptiginiz hamur toplarini araliklarla tepsiye dizin. Önceden isitilmis
orta isili firinda, pembelesene kadar yaklasik 20 dakika pisirin. Firindan
çikan hamurlari ilik serbete atip yumusayincaya kadar yaklasik 15 dakika
kaynatin. Kevgirle serbetten alip soguyunca üzerlerini hindistan cevizi ile
süsleyip servis yapin. Afiyet olsun...................
 

0 Yorum Ekle: