5 Ocak 2011 Çarşamba

Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği, patatesli börek sevenler için güzel bir tariftir. Gül böreğinin peynirlisini, ıspanaklısını, patateslisini yapabileceğiniz gibi dilerseniz kıymalı ya da istediğiniz başka bir iç koyabilirsiniz. Emin olun hepsiyle lezzetini ortaya koyacaktır…
Patatesli Gül Böreği
Malzemeler
•    3 adet yufka
•    2 adet patates
•    2 adet soğan
•    Maydanoz
•    ½ çay bardağı süt
•    4 yemek kaşığı sıvıyağ
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 adet yumurta
•    Pulbiber
•    Nane
•    Karabiber
•    Kırmızıbiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Patatesleri rendeleyip kararmaması için suda beklettikten sonra soğan ve 5 dal maydanozu ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
2.    Kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3.    Patatesleri iyice suyunu süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
4.    Maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edip, karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten alın.
5.    Yufkaların her birini ikiye bölüp, 6 parça elde edin.
6.    Bir taraftan da kâsede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve ½ çay bardağı sütü karıştırın.
7.    Her bir parçanın arasına öncelikle azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin.
8.    Sonra hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
9.    Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şeklini elde edin.
10.  Elde ettiğiniz gül şeklindeki yufkaları fırın tepsisine dizip, kâsede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
11.    Önceden ısıtılmış 150 °C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler