5 Ocak 2011 Çarşamba

Tavuk Ve Yanında Atıştırmalıklar

Tavuklu Atıştırmalıklar
Malzemeler
•    Ispanak
•    Sıvıyağ
•    Soğan
•    Mantar
•    Tuz
•    Karabiber
•    Krema
•    Patates
•    2 parça tavuk eti
•    Tost ekmeği
Börek İçin
•    Sıvıyağ
•    Tavuk eti
•    Baklavalık yufka
•    Havuç
•    Sarımsak
•    Sivri biber
•    Domates
•    Maydanoz
•    Maggi paprikalı ve otlu çeşni
Yapılışı
Ispanakları iyice yıkayın ve doğrayın. Mantarları dilimleyin. Sıvıyağı tavada ısıtın ve doğradığınız ıspanakları ve mantarları bu yağda kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve krema ilave edip bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Tavuk etlerini haşlayın ve haşladıktan sonra didikleyin ve bir kısmını ayırın. Patatesleri incecik dilimleyin. Haşlayıp didiklediğiniz tavuk etlerini, patateslerle birlikte yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine 4-5 yemek kaşığı krema birlikte tuzu ilave edin. 175 C’ ye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Tost ekmeklerini kızartın. Yarısına ıspanaklı harç, yarısına kremalı patatesi yerleştirip servis tabağına dizin. Börek için; Tavaya az sıvıyağ ekleyip ısıtın. Ayırdığınız tavuk etlerini bu yağda pişirin. Sivri biber, domates ve sarımsakları doğrayıp tavukların üzerine ilave edin ve karıştırın.Havucu rendelerip karışma ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Son olarak maydanozları ince kıyıp MAGGİ Paprikalı ve Otlu Çeşni ilave edip ateşten alın. Baklavalık yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız harcı içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. 175 C’ye ayarlı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Servis tabağına börekleride ilave edip servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler