5 Ocak 2011 Çarşamba

Kıymalı Ay Çöreği

Kıymalı Ay Çöreği
Malzemeler
•    ½ su bardağı süt
•    1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
•    1 yemek kaşığı kuru nane
•    3-3.5 su bardağı un
•    ½ su bardağı yoğurt
•    1 yumurtanın sarısı
•    1 tatlı kaşığı kuru maya
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    ½ çay kaşığı tuz
İç Malzeme İçin
•    2 soğan
•    2 sivri biber
•    150 gr kıyma
•    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
•    1 yemek kaşığı ceviz içi
•    Tuz
•    Karabiber
Üzeri İçin
•    Çörekotu
Yapılışı
1.   Sütü ve yoğurdu bir kapta karışırın.
2.   Üzerine maya ve şekeride ekleyip karıştırın.
3.   Ayçiçek yağını, tuzu ve naneyide ekleyip karıştırmaya devam edin.
4.   Üzerine unu eleyerek ekleyin ve yoğurun.
5.   Yoğurduktan sonra üzerini örtün ve ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin.
6.   Soğanları soyup ince doğrayın.
7.   Tavada yağı ısıtın soğanları bu yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
8.   Biberleri doğrayın kıyma ve cevizle birlikte soğanlı harca ekleyip kıyma kavrulana kadar pişirin.
9.   Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
10. Hamuru tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
11. Hamuru merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.
12. İçine kıymalı harçtan paylaştırın.
13. Üst ucu içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
14. Rulonun kenarlarını birbirlerine çevirerek ay şekli verin.
15. Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin ve 10 dakika bekletin.
16. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
17. 200 C’ye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler