Karidesli böreği arkadaşımdan ilk duyduğumda çokta lezzetli olmayacağına inandığım bir börek tarifiydi. Fakat denedikten sonra aslında soframa yemeklerimin yanında getirebileceğim ekstra bir yiyecek olabileceğini anladım. Şimdi tarifini bende sizlerle paylaşıyorum ve karidesin hamur arasındaki farklı bir lezzetini sunuyorum.
Malzemeler:
• 8 adet milföy hamuru
• 500 gr. Karides
• 1 diş sarımsak
• 2 adet soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber
• Pulbiber
• 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
• İnce doğranmış sarımsak ve taze yeşil soğanları kavurarak üzerlerine karidesleri ekleyin.
• Tuz karabiber ve pul biber ekleyerek soteleyin.
• Soğumayabırakın ve soğuyunca da milföf hamuruna harcı pay edin.
• Harç koyduğunuz hamurları dikdörtgen şeklinde kapatın.
• Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin.
• Hamurların üzerine bıçak ucu ile kesikler çizin.
• Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 °C fırında kızarıncaya kadar pişirerek servis yapın
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder