Üzümlü Fındıklı Çörek bu çörekler sarmal yapısıyla İsveç Mutfağına ait bir lezzet. İsveçte daha cok tarçınlı ve cevizli olarak, hemen hemen her evde yapılan hatta bütün dünyaya hızla yayılan ve kendini çok sevdiren bu çöreklerden daha önce yemediyseniz çay saatlerinde yada kahvaltılarınız da değişiklik arıyorsanız ideal bir tarif..
Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı kuru maya
• 3 su bardağı un 1 fincan ılık süt
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 100 gr margarin
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 fincan şeker
İç malzemesi:
• 1 su bardağı dövülmüş fındık
• 2 yemek kaşığı kuru üzüm
• 3 yemek kaşığı kaysı marmeladı
Yapılışı:
1. Ilık sütün için de mayayı eritin.
2. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
3. Üzerini ıslak bezle örtüp kabarmaya bırakın.
4. Hamurdan yarım cm kalınlığında açın, açılan hamurun içine kaysı marmeladı sürün ve fındık, kuru üzümleri yayın.
5. Hamuru kenarlarından kıvırarak rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımıyla 2 parmak eninde dilimleyin.
6. Fırın tepsinizi yağlayın ve hazırlayıp kestiğiniz çörekleri dizin ve ılık bir yerde 30_35 dk bekletin.
7. Son olarak 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Afiyet Olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder