4 Temmuz 2012 Çarşamba

Ramazan Pidesi Tarifi

ramazan pidesi tarif , ramazan pidesi tarifleri
Ramazan Pidesi
MALZEMELER
4-5 Su Bardağı Beyaz Un
2-3 Çorba Çaşığı Kepekli Un
2 Çay Bardağı Ilık Süt
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Paket Instant Kuru Maya
Üzerine Sürmek için:
Yarım Çay Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Çörek Otu


YAPILIŞ
 Bir kaba unu, mayayı, tereyağı, tuzu ve şekeri alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü ortaya dökün yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Fırın tepsisini biraz yağlayın ve bolca kepekli ya da beyaz un serpin. Bir tahta kaşık yardımı ile, hamurunuzun gazını alalım. Çok bastırmadan hamuru hafifçe alın. Daha sonra pide hamuruna şekil verebilmek için, önceden hazırladığınız sıvı yağlı ve ılık sütlü karışıma ellerinizi batırın. Pide hamurunu elinizle sağa sola doğru hafifçe bastırarak genişletin. Daha sonra üzeri için süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırarak üzerine bol bol sürün. Bu şekilde 1 saat kadar bekletin. Üzerine çörek otu, susam serperek 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

0 Yorum Ekle: