24 Aralık 2012 Pazartesi

Kirazlı Kek Tarifi




Kirazı hepimiz severiz. Ama kirazlı keki deneyen az kişi vardır. Genelde kek,
kurabiye veya pasta yaparken kendimden birşeyler koyarım. Ortaya farklı
lezzetler çıkar. Fakat kirazlı keki denememiştim. Tadından ziyade görüntü
olarak da çok hoşuma gitti. Farklı lezzetler sevenlere önerebileceğim
değişik bir tarif. Malzemeler de 5'er 5'er olduğu içi çok akılda kalıcı.
Benim gibi hafızası zayıf olanlar için birebir bence. Adıyla tadıyla unutulmaz
bir tarif yani................Şimdi sıra bu lezzetli tarife geldi..................




                                                           KİRAZLI  KEK
kirazlı kek
MALZEMELER 
5 adet yumurta
5 kahve fincani toz seker
5 kahve fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kasigi tarçin ( isteğe göre )
1/2 kahve fincani sivi yag
1/2 kahve fincani ilik su
1 su bardagi çekirdekleri çikartilmis kiraz

YAPILIŞI
Her kekte olduğu gibi önce yumurtaları, 5 kahve fincanı sekerle iyice
çırpın. İçine ılık suyu ve sıvıyagi ilave edin. Ardindan kabartma tozunu,
vanilyayi ve tarçini ekleyin. Iyice karistirdiktan sonra elenmis unu koyun.
Küçük bir kek kalibini yaglayin. Dibine 1 çorba kasigi toz seker serpip,
kirazlari yerlestirin. Üzerine hamuru dökün. Kalibi içi su dolu bir baska
kabin içine oturtarak 200 dereceli firinda 1-1,5 saat pisirin. Ilk yarim
saatin sonunda kekin üzerini alüminyum folyo ile kaplayin. Kürdan yardimi
ile pisip pismedigini kontrol edin. Pisen keki firindan çikartip 1-2 dakika
kalibinda bekletin. Ardindan kenarlarini bir biçakla kaliptan ayirip servis
tabagina ters çevirin. Afiyet olsun................

0 Yorum Ekle: