24 Aralık 2012 Pazartesi

Kıtır Kurabiye Tarifi

Merhaba, bugün sizlere tarifini bir arkadaşımdan aldığım kıtır kurabiye
tarifini vereceğim. Daha çok pastane kurabiyesine benziyor. Zaten
pastanelerde  gördüğümüz o rengarenk değişik şekillerdeki kurabiyelere
tok dahi olsak hepimizin ağzı sulanır. Bende benim de çocuklarımın çok
sevdiği bu kurabiyeleri sizlerde çocuklarınıza, sevdiklerinize yapın
istedim. Sizlere şimdiden kolay gelsin....



KITIR  KURABİYE
kıtır kurabiye
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 yumurta sarisi
1 limon kabugu rendesi
1 kahve fincanı toz seker
1,5 çay bardagi yulaf ezmesi
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
yumurta aki
1 çay bardagi yaprak badem
Dolgu: 1 çay bardagi çilek reçeli

YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta sarısı, limon kabugu rendesi,
 toz seker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu yoğurma kabına alıp,
yumusak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 2-3 mm kalınlıgında açıp çay bardagı
yardımı ile yuvarlaklar kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerlerine şekil
verdiğiniz hamurları dizin ve üstüne yumurta akı sürün. Yaprak bademleri de
üzerlerine serpin ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-25 dakika
pisirin. Fırından çıkarınca sogutun. ( dilerseniz farklı şekillerde de yapabilirsiniz)
Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikiser ikiser
yapıştırın. Afiyet olsun..................

0 Yorum Ekle: