5 Eylül 2012 Çarşamba

Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı


MALZEMELER
1/2 Kg Kusbasi Kuzu Eti
2 Bas Sogan
4 Dis Sarmisak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardagi Süt
5 Çorba Kasigi Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kasar
Ketçap ya da Salça

YAPILIŞI
Öncelikle kusbasi kuzu etini sogan, sarmisak, domates, biber ile su, tuz
ve yagini ekleyerek pisirin. Pisen etleri süzerek baska bir kaba alin ve
kekikleyin. Unu, yumurtayi ve sütü iyice çirpin. Un topaklari kalmamasina
dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yaglanmis teflon tavada
3 dakika bir tarafini, 3 dakika diger tarafini olmak üzere pisirin. Tarifler dört
kisilik verildiginden 4 krep yeterli olacaktir. Krebi bir kaseye koyarak pisen
etleri içine yerlestirin. Kasenin disinda kalan krep hamuruyla agzini kaptin.
Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerlestirin. Kreplerin üzerine krep bohçasinin
büyüklügünde bir dilim taze kasar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça
ya da ketçap koyarak 150 derece firinda peynir eriyene kadar pisirin.