5 Eylül 2012 Çarşamba

Bonfile Kebabı Tarifi

Bonfile Kebabı


MALZEMELER
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Sogan
100 gr Tereyag
Tuz, Karabiber
8 Iri Mantar (Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis (Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates (Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardagi Zeytinyag
Birkaç Taze Biberiye

YAPILIŞI
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin
çekirdek yataklarini çikarip ince uzun dograyalim. Soganlari yemeklik
dograyalim. Domatesleri findik büyüklügünde dograyalim. Bir tavaya tereyagini
alip soganlari pembelestirelim. Ardindan biberleri tavaya aktarip 3 dk sote
edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dk daha kavurup tuz ve karabiberi de
ekleyerek atesten alalim. Bonfile parçalarinin ortalarina bu harçtan yeterince
koyalim. Bonfilelerin yan kenarlarini hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla
iki uçlarini teyeller gibi tutturalim. Mantarlarin sap kisimlarini çikartalim ve nemli bir
bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalim. Kiraz domatesleri de
yikayip kurulayalim. Bonfilelerle birlikte sira sira mantar, sosis ve domatesleri
de dizelim. Sisleri tepsiye yerlestirelim. Yarim limon suyuna zeytinyagini ekleyerek
karistiralim. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu firça yardimiyla veya
elimizle sislere sürelim. Taze biberiye dallarini tepsiye yerlestirerek süsleyelim.
Etler kizarana dek pisirdikten sonra firindan alalim.