5 Eylül 2012 Çarşamba

Bıldırcın Kebabı Tarifi


Bıldırcın Kebabı


MALZEMELER
4 Adet Bildircin
2 Adet Bostan Patlican
60 gr Tereyag
1 Yemek Kasigi Un
1 Yemek Kasigi Krema
2 Yemek Kasigi Salça
1 Tutam Tuz

YAPILIŞI
Patlicani tepesinden keserek içerisini oyun. Bildircinlari temizleyin patlicanlarin
içerisine koyarak tepsiye alin. Tencerede tereyagini eriterek, içerisine un koyup
biraz kavurun. İçerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir
tasim kaynatin. Içerisinde bildircin olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatip
firina koyun. 200 derece firinda pisirin. Bildircinlar pisene kadar firinda kalsin.
Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun.