1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hindili Tart Tarifi

Hindili Tart

MALZEMELER
6 çorba kasigi margarin (90 gr.)
1/3 su bardagi un (50 gr.)
1 çay kasigi kekik
2 çay kasigi karabiber
2 çay kasigi tuz
1 su bardagi süt (250 ml.)
1 su bardagindan biraz fazla tavuk suyu (300 ml.)
3 su bardagi sote edilmis, küp dogranmis hindi gögsü (600 gr.)
4 su bardagi donmus karisik garnitür (veya 1/2 kilo havuç, tane bezelye
ve patates)
1 su bardagindan biraz fazla tane misir
Hamur için: 1 su bardagi un (150 gr)
1 çay kasigi tuz
1/2 su bardagi margarin (125 gr.)

YAPILIŞI
Hamur malzemelerinden unu, tuzu ve margarini robotun ana haznesine koyun; robotun
dügmesini saga çevirerek 15 kere çalistirip durdurun. 3 çorba kasigi su koyarak, 5 defa
daha çalistirip durdurun. 2 çorba kasigi su ekleyip 3 kere daha robotu çalistirin. Hamur
toplaniyorsa robottan alin. Dagiliyorsa azar azar su ekleyerek robotu kisa araliklarla birkaç
kez daha çalistirin. Hazirladiginiz hamuru merdaneyle açin. Yemeginizi, daha sonra servis
yaparken kullanacaginiz yuvarlak, kenarlari yüksek servis tabagini açmis oldugunuz hamurun
üzerine kapayin. Etrafini bir biçakla kesin. Kestiginiz hamur parçasini etrafindan 6 mm. daha
küçültün. Hamurunuzun üzerinde sekilli 5 adet bosluk açin. Önceden 230 °C isittiginiz firinda
hafifçe kizarana kadar (9-11 dk.) pisirin. Bir tencerede yagi eritin. Un, kekik, karabiber, tuz
ekleyin ve karisiminiz pütürsüz kivama gelinceye kadar karistirarak kaynatin. Kaynayan karisima
yavas yavas süt ve tavuk suyunu ekleyin, koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Hazirlamis
oldugunuz bu sosa hindi ve sebzeleri de ekleyin ve sebzeler yumusayincaya kadar 10-15 dk.
pisirin. Hindi, sebze ve sos karisiminizi servis tabagina alin. Önceden pisirdiginiz hamuru, hindi,
sebze ve sos karisiminin üzerini kapatacak sekilde yerlestirin.
haberler