Hardal Soslu Tavuk |
MALZEMELER
6 büyük tavuk butu (1 kg. 800 gr. - 2 kg.)
2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
2 çorba kasigi tereyagi veya margarin (30gr.)
2 çorba kasigi hardal (20 gr.)
6 grisini
1 su bardagi galeta unu (125 gr.)
YAPILIŞI
Tavuk butlarini haslayin. Hasladiginiz butlarin üzerine bir miktar tuz serpin ve firçayla
zeytinyagi sürün. Oda sicakligindaki tereyagini hardalla karistirarak, bir sos hazirlayin.
Grisinileri blender`inizin özel kabinda çok ince olmayacak sekilde çekin ve galeta
unuyla karistirin. Önceden haslayip zeytinyagi sürdügünüz butlarin üzerine hardalli tereyagi
sosunu sürün ve tavuklari grisinili galeta ununa bulayin. Butlarin üzeri kizarincaya kadar
kokusuz izgara veya set üstü firininizin üst izgarasinda pisirin.