1 Ağustos 2012 Çarşamba

Zeytinli Tavuk Tarifi

Zeytinli Tavuk

MALZEMELER
2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 bütün tavuk (1 kg. 100 gr. agirliginda)
3 büyük kuru sogan (yarim halka seklinde kesilmis)
1 çorba kasigi toz zencefil
4 dis sarmisak
1 çay kasigi toz kirmizibiber
1 çorba kasigi domates salçasi
1 su bardagi tavuk suyu (250 ml.)
1 tutam safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin)
5 taze sogan
15-20 adet siyah ve yesil zeytin
1/2 limonun suyu

YAPILIŞI
Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da hafifçe
kizarincaya kadar kizartin. Kuru sogan, zencefil, toz kirmizibiber, salça, tuz ve karabiber
ekleyip, orta ateste kizartmaya devam edin. 1 çorba kasigi suda islatilmis safran, domates
salçasi ve tavuk suyunu tenceredeki tavuga ilave edin. Orta ateste 30 dk. kadar üstü kapali
olarak pisirin. Kiyilmis taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu (1/2 su bardagi
kalacak sekilde) çekinceye kadar (15 dk.) pisirin. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk.
daha pisirin. Tavugu tencereden alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek
servis yapin.


haberler