1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hindi Çöp Şiş Tarifi

Hindi Çöp Şiş

MALZEMELER
12 adet But Çöp Sis
1 çorba kasigi Yogurt
1 çorba kasigi domates salçasi
1 çorba kasigi pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber
1 kahve fincani sivi yag
1 adet sogan
2 dis sarmisak
Tuz
Meyhane pilavi:
1,5 su bardagi pilavlik bulgur
1 çorba kasigi taze kiyilmis maydanoz
1 adet sogan
2 adet sivri biber
1 tatli kasigi domates salçasi

YAPILIŞI
Hindi but sisleri sivi yag, yogurt, domates salçasi, pul biber, kirmizi tozbiber, kimyon, kekik,
karabiber, sogan suyu ve dövülmüs sarmisak ile harmanlayin. Hazirladiginiz hindi sisleri
buzdolabinda yarim saat kadar bekletin. Bir tencerede tereyagini eritip piyaz dogranmis sogan
ve sivri biberleri soteleyip ayiklanip yikanmis bulguru kitirlasincaya kadar kavurun. Tencereye
salçayi ilave edip kisa bir süre daha kavurduktan sonra kabugu soyulup piyaz dogranmis
domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tencereye bulgurlarin
üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kisik ateste pisirin. Meyhane pilavini
dinlenmeye alip üstüne taze kiyilmis maydanozu serpip karistirin. Hazirladiginiz hindi sisleri
izgarada veya tavada pisirip yaninda meyhane pilavi, roka yapraklari, limon ve turp dilimleri ,
izgara edilmis domates ve biber ile servis yapin.

haberler