1 Ağustos 2012 Çarşamba

Hindi Çoban Kavurma Tarifi

Hindi Çoban Kavurma

MALZEMELER
600 gr. Hindi Fileto Kusbasi
100 gr. Tereyag
3 adet orta boy domates
20 adet arpacik sogan
8 dis sarmisak
4 adet tatli sivri biber
12 adet orta boy kültür mantari
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yapragi
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi karabiber

YAPILIŞI
Genis bir tavada tereyagini eritip arpacik soganlar, sarmisak ve defne yapragini soteleyin.
Hindi fileto kusbasilari tavaya ilave edip hizli ateste renk alincaya kadar kavurun. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kusbasi dogradiktan sonra tavaya ilave edin. Etler suyunu çektiginde
kusbasi dogranmis kültür mantarlarini ilave edin. Mantarlar suyunu çektiginde kabugu soyulup
kusabasi dogranmis domatesleri ve bütün baharatlari tavaya atip lezzetlendirin. Hindi çoban
kavurmaniz pistiginde ocaktan alip taze kiyilmis maydanoz ilave ederek sicak olarak servise
sunabilirsiniz.
haberler