1 Ağustos 2012 Çarşamba

Ispanaklı Piliç Sarması Tarifi


Ispanaklı Piliç Sarması


MALZEMELER
3 piliç gögsü derisi (kemigi çikarilmis)
1 piliç butu
1 kg ispanak
1/2 bardak kasar peyniri rendesi
100 gr tereyagi
3 sogan ince kiyilmis
3 dis sarimsak (dövülmüs)
2 çorba kasigi çam fistigi
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Piliç gögsünü ortadan ikiye ayirip parçalari iki naylon folyo parçasi arasina yerlestirin. Eti
döverek yassıltın. Piliç butunun kemigini ve derisini ayirin. Ispanagi üç kez yikayip ayiklayin.
Firininizi 200° de isitin. Ispanagin yarisini piliç butu, tuz, karabiber, kasar peyniri ile birlikte
mutfak robotunda çekin. Yassilttiginiz gögüs etlerinin üzerine robotta çektiginiz harci paylastirin.
Rulo seklinde sarin. (Sonra çikarmak üzere iple baglayabilir veya kürdanla tutturabilirsiniz.)
Tereyaginin yarisini bir tavada kizdirin. Piliç sarmalarinin her tarafini pembelesene kadar kizartin,
firin tepsisine alin. 10 dakika firinlayin. Kalan tereyagini kalin dipli bir tavada eritin. Sogan ve
sarimsaklari tavanin kapagini kapatarak, arada karistirarak 5 dakika pisirin. Dolmalik fistigi ekleyin,
hafif esmerlesene kadar karistirarak kavurun. Kalan ispanagi ilave edin, 10 dakika tavanin kapagini kapatmadan karistirarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip atesten alin. Piliç sarmayi kavurdugunuz ispanak ve kestaneli pilav ile servis edin.



haberler