Portakal kokusuyla lezzetiyle hamur işine en çok yakıştırdığım ferah meyvelerden bir tanesidir. İçeriğindeki bol C vitaminiyle de çok faydalı meyve olan portakalla sizde benim gibi mis kokulu nefis bir kek yapmak isterseniz. İşte size tarifi…
Malzemeler
• 4 yumurta
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2,5 su bardağı un
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 portakalın suyu
• 1 vanilya
• 1 kabartma tozu
Üzeri İçin
• 1 poşet krem şanti
• ½ çay bardağı süt
• ½ çay bardağı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
1. Yumurta ve şekeri bir kaba alın ve şeker eriyip köpük haline gelene kadar çırpın.
2. Üzerine zeytinyağı, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Unu eleyin, vanilya ve kabartma tozuyla birlikte karışıma ekleyip kek kıvamına gelene kadar çırpın.
4. Baton kek kalıbını yağlayın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu bu kalıba dökün.
6. Önceden 180 C’ ye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
7. Üzeri için, süt ile kremşantiyi çırpın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
8. Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sürün ve portakal kabuğu rendesini serpin.
9. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder