Göz ve damar hastalıklarına iyi gelen yaban mersini vitamin ve mineral zengini lezzetli bir meyvedir. Bu kadar sağlıklı ve lezzetli meyve Tükiye’de aslında çok fazla tanınmıyor. Hatta birçoğumuzun evine bile girmemiştir belkide. Ama unutulmaması gereken bir şey varki bir yiyen de birdaha vazgeçemiyor. Bense tek tek yemeyi sevdiğim kadar keklerin, kurabiyelerin içinde de çok seviyorum. Bu nefis meyveyi bu seferde minik yumuşacık keklerimin içinde hazırladım. Beğeneceğinizi düşünürek bu tarifi sizlerle paylaştım.
Malzemeler
• 2 yumurta
• 125 gr margarin
• 200 gr tam buğday unu
• ½ çay kaşığı vanilya aroması
• ¾ su bardağı dondurulmuş yaban mersini
• 140 ml süt
• 175 gr toz tatlandırıcı
• 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
1. Oda ısındaki margarini bir kaba alın.
2. Üzerine toz tatlandırıcıyı ekleyip mikserle iyice çırpın.
3. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya çırpmaya devam edin.
4. Süt, vanilya aroması, un ve kabetma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.
5. Son olarak dondurulmuş yaban mersinlerini ekleyip tahta bir kaşıkla hafif karıştırın.
6. Muffin kalıplarına yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru içlerine paylaştırın.
7. 180 C’ ye ayarlı fırında hafif kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
8. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz yabanmersiniyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder