29 Kasım 2012 Perşembe

Sucuklu Ay Çöreği Tarifi






SUCUKLU AY ÇÖREĞİ
sucuklu ay çöreği
MALZEMELER
3.5 Su bardagi un
3 Adet haslanmis patates
1 Su bardagi erimis margarin
1 Adet yumurta
1 Tatli kasigi tuz
1 Paket kabartma tozu
Rendelenmis kasar peyniri
Içine:
Yarim kangal sucuk
1 Adet domates

YAPILIŞI
Haslanmis patatesi rendeleyin. Un, 1 su bardagi erimis margarin, yumurta,
1 paket kabartma tozu ve bir tatli kasigi tuzu karistirin. Iyice yogurun.
Hamurdan ceviz büyüklügünde 12 parça koparin. Bu arada iç malzemeyi
hazirlayin. Bunun için küçük dogranmis sucugu kendi yaginda kavurun.
Küçük dogranmis biber ve domatesle soteleyin. Oval açtiginiz hamurlarin
içine sucuklu harci koyun. Hamuru rulo yapin. Ay sekli verin. Üzerine yumurta
sarisi sürün. Rendelenmis kasar peyniri serpin. Orta isili firinda üzeri kizarana
dek pisirin.

0 Yorum Ekle:

haberler