22 Kasım 2012 Perşembe

Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi





GERDAN   ÇORBASI

gerdan çorbası
MALZEMELER
1 Adet gerdan
6 Su bardagi su
3 Adet yumurta
3 Çorba kasigi un
3 Çorba kasigi yogurt
1 Çorba kasigi tereyag
Kirmizi tozbiber
Tuz, karabiber
Kizartmak için siviyag
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldigi kadar un
Tuz
 
YAPILIŞI
Gerdani suda haslayin. Haslama suyunu baska bir tencereye alin.
Yumurta sarilari, un ve yogurdu ayri bir kapta çirpin ve kaynamakta olan
et suyuna karistirarak ekleyin. Hamur malzemelerini karistirip biraz sert bir
hamur hazirlayin. Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayip birer santim
kalinliginda kesin. Hamurlari siviyagda kizartip kaynamis et suyuna ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Tereyagini eritip kirmizi tozbiberi ekleyin.
Hazirladiginiz sosu çorbanin üzerine gezdirin. Çorbayi kaselere alip nane
yapraklari ile süsleyin. Sicak olarak servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler