19 Kasım 2012 Pazartesi

Mısır Çorbası Tarifi




MISIR  ÇORBASI
mısır çorbası tarifi
MALZEMELER
500 gr dondurulmus misir veya 1 büyük kutu konserve misir
3 Çorba kasigi margarin
1 Adet küçük sogan
2 Çorba kasigi un
4 Su bardagi süt
2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu
(et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)
5-6 Dal maydanoz

YAPILIŞI
Sogani ince yarim halka seklinde dograyin. Misirlari yikayip süzün, yarisini
robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve sogani ekleyip,
pembelesene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kisik ateste un kokusu
gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiginiz misiri tencereye ekleyin ve
devamli karistirarak kisik ateste 2 dakika pisirin. Soguk suyu ve sütü tencereye
ekleyin iyice karistirin. Kaynadiktan sonra kalan tane misirlari, tuz ve karabiberi
 ilave edin. 10 Dakika kisik ateste kaynadiktan sonra, servis kaselerine alin.
Üzerlerini kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler