26 Kasım 2012 Pazartesi

Hamsi Buğulama Tarifi








HAMSİ  BUĞULAMA
hamsi buğulama
MALZEMELER
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy sogan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincani zeytinyagi
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yapragi
Tuz, karabiber
1 Çay bardagi su
 
YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarini ve kilçiklarini çikartip bol suda iyice yikayin.
Hafifçe yagladiginiz tepsiye baliklari bir sira halinde dizin. Üzerine
halka halka dogradiginiz soganlari dizin. Soganlarin üzerine yuvarlak
kestiginiz domatesleri ve incecik dogradiginiz maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerlestirin, defne yapraklarini aradaki
bosluklara sikistirin. Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardagi suyu da
koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincani zeytinyagini gezdirin. Tepsinin
agzina yagli kagidi veya alüminyum folyoyu kapatip orta isili firinda pisirin.
Hamsi bugulamayi firindan alip sogutmadan yesil salata ile servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler