20 Haziran 2013 Perşembe

İsviçre Örgü Ekmeği Tarifi, İsviçre Örgü Ekmeği Nasıl Yapılır

İsviçre Örgü Ekmeği Tarifi , İsviçre Örgü Ekmeği Nasıl Yapılır



    Bugün sizlerle yapımı çok kolay olan ''İsviçre Örgü Ekmeği'' tarifini paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER :

500 g un 
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
2/5 çorba kaşığı yumuşatılmış tereyağ
1 paket instant maya (10 g)
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI :

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve şekerle karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açıp sütü ve mayayı ilave edin. Ortadan dışarı doğru alarak hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun. Hamur iki katı oluncaya kadar kabarmaya bırakın. Saç örgüsü yapın. Üzerine iki kez arka arkaya yumurta sarısı sürdükten sonra soğuk fırında tekrar mayalanmaya bırakın. Daha sonra mayayı 220 dereceye ısıtıp tekrar fırına verin ve 35-40 dk kadar pişirin. 

Afiyet olsun...


www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

19 Haziran 2013 Çarşamba

Cevizli Tatlı Tarifi, Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır

Cevizli Tatlı Tarifi, Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır





Bugün sizlerle çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim. Cevizli Tatlı tarifini birkaç yıl önce bir arkadaşımdan almıştım. 

MALZEMELER :

4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket instant maya (10g)
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı süt

İç Malzemesi :

1 kahve fincanı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı doğranmış, kurutulmuş kayısı
1 kase pudra şekeri

YAPILIŞI :

Süt, su ve yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın. Unu, pudra şekerini ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını küp şeklinde kesip, unlu karışıma ekleyin. Sütlü karışımı da ilave edin. Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar yoğurun. 
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufka inceliğinde dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesi için kurutulmuş kayısıları küp şeklinde doğrayın ve iri çekilmiş ceviz içi ile harmanlayın. Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından sürün, cevizli iç karışımını yayın. Hamuru elinizle yuvarlayıp rulo şekline getirin. 10 eşit dilim halinde kesin. Hazırladığınız rulo hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilıkken pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Afiyet olsun...
www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

18 Haziran 2013 Salı

Üzümlü Saksı Çöreği Tarifi, Üzümlü Saksı Çöreği Nasıl Yapılır

Üzümlü Saksı Çöreği Tarifi, Üzümlü Saksı Çöreği Nasıl Yapılır




Bugün size yapımı kolay bir çörek tarifi vereceğim. Bu tarifi 4 gün önce günde bir arkadaşımdan almıştım. Seviceğinize inanıyorum.

MALZEMELER :

4 su bardağı un
1 paket instant maya (10 g)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 adet yumurta
3,5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1  su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI :

Unu yoğurma kabına eleyin. Mayayı ekleyip harmanlayın. Şeker, tuz, 2 yumurta, oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve ılık sütü ekleyin. Mikserle pürüzsüz bir hamur elde edene dek karıştırın. Üzerini örtüp oda ısısında 50 dk mayalandırın.
Mayalanan hamura kuru üzümleri ilave edin. Yoğurun. Yağlanmış kalıplara paylaştırın. Üzerlerini kapatıp tekrar 30 dk kadar mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

Sütlü Ekmek Tarifi, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır

Sütlü Ekmek Tarifi, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır





Annem bayramlarda ve özel günlerde hep ''Sütlü Ekmek''  yapardı. Ben de tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER :

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya  (10 g)
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI :

İnstant mayayı una katın 1-2 dk karıştırın ; hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun. Dilerseniz     bu işlemi kolaylaştırmak için, mayayı yarım çay bardağı ılık süt ile eritip una katabilirsiniz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edince üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın. Yaş maya kullanırsanız, mayayı ılık su içinde eritip una katın.
Hamuru 2 dk daha yoğurup, gazını çıkarın. 3 eş parçaya ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dk daha bekletin. Daha sonra hamurlara silindir şekli verip tepsiye dizin. Ilık bir yerde 60 dk kabarmaya bırakın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine ince bir tabaka olacak şekilde su sürün. Keskin bıçak ile hamurları boylamasına 2-3 mm derinliğinde kesin.
220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

Pratik Lokma Tarifi, Pratik Lokma Nasıl Yapılır

Pratik Lokma Tarifi, Pratik Lokma Nasıl Yapılır





Kıvam bakımından mayalı hamurla yapılan lokma tatlısından biraz daha sert. Ama çok lezzetli bir tatlı. Kabartma tozu kullanılarak yapılması tarifi inanılmaz bir şekilde pratikleştiriyor. Canınız ne zaman lokma çekse hemen deneyebileceğiniz bir tarif.

MALZEMELER :

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 paket şekerli vanilin 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
450 ml ılık su
Kızartmak için sıvı yağ

Üst Malzemesi :

1 kase pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI : 

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Mayayı ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile ılık suyu azar azar ilave ederek mikser ile karıştırın. Üzerini kapatın ve oda ısısında hamurun hacmi 2 misli olana kadar 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca tekrar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızgın yağda kızartın ve delikli bir süzgeç yardımıyla kağıt havlu üzerine aktarın.Hamurun üzeri için pudra şekeri ile toz tarçını harmanlayın. Lokmalar ılıkken bu karışımı serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

15 Haziran 2013 Cumartesi

Yayla Çorbası Tarifi , Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

Yayla Çorbası Tarifi , Yayla Çorbası Nasıl Yapılır

yayla çorbası nasıl yapılır


Bugün evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve yemeklerin öncesinde içinizi ısıtacak Yayla Çorbası tarifimi paylaşacağım.

MALZEMELER :

8 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar nane , tuz

HAZIRLANIŞI :

Pirinçlerimizi ayıklayarak yıkıyoruz. Et suyunda pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonrasında yumurta , yoğurt ve unu iyice çırpıp yarım bardak et suyu ile sulandırıyoruz. Kaynayan pirince katıp ateşte pişiriyoruz. Üzerine yeteri kadar tuz ilave ediyoruz. Kabarma belirtisi gösterdiğinde ateşten alıp üzerine yeteri kadar nane döküyoruz. Üzerine bir tavada kızartmış olduğumuz yağımızı ilave ediyoruz. Yayla çorbası hazır :)

Afiyet olsun.

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

14 Haziran 2013 Cuma

Hindistan cevizli sürpriz kurabiye tarifi

Hindistan cevizli sürpriz kurabiye tarifi

kakaolu çikolatalı kurabiye
Hindistan cevizli sürpriz kurabiye tarifi


Merhaba sevgili blog takipçilerim. Bugün sizler için misafirlerine ikram ettiğinizde lezzetine bayılacakları ve mutlaka tarifini isteyecekleri hindistan cevizli sürpriz kurabiye tarifi vereceğim.

MALZEMELER :

1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ :

2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI :

Bir tabağın içine hindistan cevizi ve toz şekeri koyuyoruz. Yumurtamızın sarısı ile beyazını ayırıp  beyazını hindistan cevizinin üzerine ekleyerek karıştırıyoruz.

Yumurta sarısı , pudra şekeri , sıvı yağ , margarin , vanilin , kakao , kabartma tozu ve unu yoğurarak elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur yapıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz.Orta kısmını derin bir şekilde açarak içine hazırladağımız hindistan cevizli  karışımı koyuyor ve kapatıyoruz. Yuvarlayarak top halini veriyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz. Arzu ederseniz içine parça çikolata ya da kuru kayısı ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırınımızda 30 dk süre ile pişiriyoruz. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

Pufidik Kurabiye Tarifi

Pufidik Kurabiye Tarifi



Bugün sizler için yapımı kolay , fazla malzeme gerektirmeyen bir kurabiye tarifi sunacağım. Kurabiyemizin adı pufidik kurabiye umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER :

2 Su bardağı un
2 Yumurta sarısı
1 Kahve fincanı krema
100 gram Margarin
2 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı maya
1 Çay bardağı kurutulmuş yaban mersini

HAZIRLANIŞI :

2 Su bardağı unu yoğurma kabına koyuyoruz. Pudra şekeri , kabartma tozu ve mayayı ekleyerek harmanlıyoruz. Kalan tüm malzemeyi karışıma ilave ediyoruz. Hamurumuzu maya taneleri kaybolana kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvam alınca hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparacağımız parçaları elimizle yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine uygun aralıklarla dizin. Önceden ısıttığınız ve 175 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>