18 Haziran 2013 Salı

Sütlü Ekmek Tarifi, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır

Sütlü Ekmek Tarifi, Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır





Annem bayramlarda ve özel günlerde hep ''Sütlü Ekmek''  yapardı. Ben de tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER :

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya  (10 g)
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI :

İnstant mayayı una katın 1-2 dk karıştırın ; hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun. Dilerseniz     bu işlemi kolaylaştırmak için, mayayı yarım çay bardağı ılık süt ile eritip una katabilirsiniz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edince üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın. Yaş maya kullanırsanız, mayayı ılık su içinde eritip una katın.
Hamuru 2 dk daha yoğurup, gazını çıkarın. 3 eş parçaya ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dk daha bekletin. Daha sonra hamurlara silindir şekli verip tepsiye dizin. Ilık bir yerde 60 dk kabarmaya bırakın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine ince bir tabaka olacak şekilde su sürün. Keskin bıçak ile hamurları boylamasına 2-3 mm derinliğinde kesin.
220 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle: