18 Haziran 2013 Salı

Pratik Lokma Tarifi, Pratik Lokma Nasıl Yapılır

Pratik Lokma Tarifi, Pratik Lokma Nasıl Yapılır





Kıvam bakımından mayalı hamurla yapılan lokma tatlısından biraz daha sert. Ama çok lezzetli bir tatlı. Kabartma tozu kullanılarak yapılması tarifi inanılmaz bir şekilde pratikleştiriyor. Canınız ne zaman lokma çekse hemen deneyebileceğiniz bir tarif.

MALZEMELER :

4,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 paket şekerli vanilin 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
450 ml ılık su
Kızartmak için sıvı yağ

Üst Malzemesi :

1 kase pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI : 

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Mayayı ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile ılık suyu azar azar ilave ederek mikser ile karıştırın. Üzerini kapatın ve oda ısısında hamurun hacmi 2 misli olana kadar 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca tekrar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızgın yağda kızartın ve delikli bir süzgeç yardımıyla kağıt havlu üzerine aktarın.Hamurun üzeri için pudra şekeri ile toz tarçını harmanlayın. Lokmalar ılıkken bu karışımı serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle: