18 Haziran 2013 Salı

Üzümlü Saksı Çöreği Tarifi, Üzümlü Saksı Çöreği Nasıl Yapılır

Üzümlü Saksı Çöreği Tarifi, Üzümlü Saksı Çöreği Nasıl Yapılır




Bugün size yapımı kolay bir çörek tarifi vereceğim. Bu tarifi 4 gün önce günde bir arkadaşımdan almıştım. Seviceğinize inanıyorum.

MALZEMELER :

4 su bardağı un
1 paket instant maya (10 g)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 adet yumurta
3,5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1  su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI :

Unu yoğurma kabına eleyin. Mayayı ekleyip harmanlayın. Şeker, tuz, 2 yumurta, oda ısısında yumuşamış tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve ılık sütü ekleyin. Mikserle pürüzsüz bir hamur elde edene dek karıştırın. Üzerini örtüp oda ısısında 50 dk mayalandırın.
Mayalanan hamura kuru üzümleri ilave edin. Yoğurun. Yağlanmış kalıplara paylaştırın. Üzerlerini kapatıp tekrar 30 dk kadar mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyet olsun...

www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle:

haberler