19 Haziran 2013 Çarşamba

Cevizli Tatlı Tarifi, Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır

Cevizli Tatlı Tarifi, Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır





Bugün sizlerle çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim. Cevizli Tatlı tarifini birkaç yıl önce bir arkadaşımdan almıştım. 

MALZEMELER :

4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket instant maya (10g)
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı süt

İç Malzemesi :

1 kahve fincanı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı doğranmış, kurutulmuş kayısı
1 kase pudra şekeri

YAPILIŞI :

Süt, su ve yumurta sarısını bir kasede iyice çırpın. Unu, pudra şekerini ve mayayı yoğurma kabına alıp harmanlayın. Tereyağını küp şeklinde kesip, unlu karışıma ekleyin. Sütlü karışımı da ilave edin. Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar yoğurun. 
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufka inceliğinde dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesi için kurutulmuş kayısıları küp şeklinde doğrayın ve iri çekilmiş ceviz içi ile harmanlayın. Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından sürün, cevizli iç karışımını yayın. Hamuru elinizle yuvarlayıp rulo şekline getirin. 10 eşit dilim halinde kesin. Hazırladığınız rulo hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ilık bir ortamda kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilıkken pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Afiyet olsun...
www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle: