Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)
25 Haziran 2012 Pazartesi
Acıbabem Kurabiyesi Tarifi
MALZEMELER
8 adet yumurta beyazı
1 su bardağı çekilmiş badem
1 su bardağından bir parmak az pirinç unu
350 gr toz şeker
YAPILIŞI
Yumurta beyazlarını çırparak köpük haline getirin. Çekilmiş badem, pirinç unu ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, geniş aralıklarla yağlı kağıdın üstüne koyun. Serin bir yerde 10 dakika beklettikten sonra ortalarına badem oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengi olup sertleşene kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini yağlı kağıttan çıkarıp ( çıkarırken dağılmasın diye tepsi ile yağlı kağıt arasına az su dökün ), soğuması için bir servis tabağına yerleştirin.