25 Haziran 2012 Pazartesi

Acıbabem Kurabiyesi Tarifi





MALZEMELER


8 adet yumurta beyazı
1 su bardağı çekilmiş badem
1 su bardağından bir parmak az pirinç unu
 350 gr toz şeker


YAPILIŞI

Yumurta beyazlarını çırparak köpük haline getirin. Çekilmiş badem, pirinç unu ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, geniş aralıklarla yağlı kağıdın üstüne koyun. Serin bir yerde 10 dakika beklettikten sonra ortalarına badem oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengi olup sertleşene kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini yağlı kağıttan çıkarıp ( çıkarırken dağılmasın diye tepsi ile yağlı kağıt arasına az su dökün ), soğuması için bir servis tabağına yerleştirin.












haberler