17 Mart 2013 Pazar

Yayla Soslu, Tavuk Tarifi


Tavuk yemeği birçok farklı şekilde yapılabilen,
her türlü pilavla ikram edilebilen çok çeşitli her zevke
uygun bir yemektir. Ben bugün öğrendiğim fakat daha 
denemediğim yayla soslu tavuk tarifini vereceğim. 
Bugünlük yemek yapmıştım. Ama En yakın zamanda 
denemeyi düşünüyorum.

             YAYLA SOSLU TAVUK
YAYLA, SOSLU TAVUK
MALZEMELER
  • 5-6  tane  kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık
  • 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme toz şeker
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 8 tane tatlı sivri biber
  • kekik, kimyon, karabiber, tuz
  • zeytin yağı
Üzeri için:
  • 3 adet domates
YAPILIŞI 
Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır. Biberler 
yıkanıp, ince kıyılır, domatesler dilimlenir.Domatesler 
hariç, tüm malzemeler  karıştırılır.Bu karışımın  2 saat 
kadar dinlenmeli. Fırın poşeti malzemeler yapışmasın 
diye çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve
 üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk 
pişirilir. Afiyet olsun....

0 Yorum Ekle: