Tavuk yemeği birçok farklı şekilde yapılabilen,
her türlü pilavla ikram edilebilen çok çeşitli her zevke
uygun bir yemektir. Ben bugün öğrendiğim fakat daha
denemediğim yayla soslu tavuk tarifini vereceğim.
Bugünlük yemek yapmıştım. Ama En yakın zamanda
denemeyi düşünüyorum.
YAYLA SOSLU TAVUK
MALZEMELER
- 5-6 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık
- 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı silme toz şeker
- 2 yemek kaşığı salça
- 8 tane tatlı sivri biber
- kekik, kimyon, karabiber, tuz
- zeytin yağı
Üzeri için:
- 3 adet domates
YAPILIŞI
Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır. Biberler
yıkanıp, ince kıyılır, domatesler dilimlenir.Domatesler
hariç, tüm malzemeler karıştırılır.Bu karışımın 2 saat
kadar dinlenmeli. Fırın poşeti malzemeler yapışmasın
diye çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve
üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk
pişirilir. Afiyet olsun....
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder