31 Ekim 2012 Çarşamba

Fıstıklı Tel Kadayıf






FISTIKLI TEL KADAYIF

tel kadayıf
MALZEMELER
1 kilo çig tel kadayif
250 gr tereyagi veya margarin
250 gr Antepfistigi (ceviz veya findik da olabilir)
1,5 kg şeker ,750 gr su

YAPILIŞI
Kadayif için kenar yüksekligi ortalama 3 santim olan bakir veya
alüminyum bir tepsi tercih ediniz.
Marketten aldiginiz çig kadayifi önce elinizle iyice ufalayip dagitin. (Bu
islem kadayifin topaç olmasini önler ve daha iyi pismesini saglar.) Yagin
200 gramlik kismiyla tepsiyi yaglayin.
Kadayifi ikiye ayirin ve yarisini tepsinin her tarafina esit olacak sekilde
dagitin. Esit büyüklükte bir baska tepsiyle, dagittiginiz kadayifi iyice
bastirin. Dövdügünüz veya ögüttügünüz fistigin hepsini tepsinin üzerine
dagitin. Kalan kadayifi yine esit bir sekilde fistiklarin üzerine kapatin. Bos
tepsiyle yeniden bastirarak pismesi için firina verin. (Ocakta da
pisirebilirsiniz fakat alti pistikten sonra kadayifi ters çevirmeniz gerekir.)
Kadayifi orta sicaklikta, üzeri kizarana kadar pisirin. Sayet yüksek hararetli
bir firinda pisirirseniz üstü kizarmasina ragmen içi çig kalir ve bu lezzeti
önler. Kadayifin pisme süresi ortalama olarak 20 dakikadir.

Serbetinin hazirlanisi: Serbeti yapacaginiz tencereye soguk suyu bosaltin.
Sonra sekerin tamamini bosaltin ve isitmadan soguk suyun içinde
karistirarak tamamen eritin. (Bu islemi yapmadiginiz takdirde erimeyen
seker tencerenin dibine çöker ve isinmaya basladiginda yanarak tadi
acimsi, rengi de sarimsi bir hale dönüsür.) Sekeri erittikten sonra kaynatin
ve istediginiz kivama gelip gelmedigini anlamak için kontrol edin.
(Bir parmaginizi serbete degdirip, serbetsiz parmaginizi serbetliyle
birlestirdiginizde yapisacak gibi oluyorsa kivama gelmis demektir.)
Bu asamadan sonra atesin altini kisarak kadayifi firindan alana kadar kisik
ateste bekletin. Bu, sekerin donmasini önler.
Firindan aldiginiz kadayifin üzerine hazirlamis oldugunuz serbeti esit
sekilde dökün. Oda sicakliginda sogumaya birakin. Soguduktan sonra
isteginize göre kare veya dikdörtgen seklinde keserek servise
sunabilirsiniz.
Isteyenler rendelenmis ince fistiktan üzerine süs yapabilirler.
Not: Serbet kaynatilirken bir küçük limon ilave edilir. Bu, tatlimizin
sekerlenmesini önler.
Devamını Oku >>

Elmalı Milföy Tatlısı








ELMALI MİLFÖY TATLISI
milföy tatlısı
MALZEMELER
500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kasigi tarçin
100 gr ceviz
50 gr tereyagi
100 gr pudra sekeri

YAPILIŞI
Soyulmus ve dogranmis elmayi çok az ateste suyu çekene kadar
haslayin. Sonra pudra sekerini, cevizi ögütülmüs tarçini ilave
edin.Hamurlari, ilik ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinizdaki
yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir sekilde
malzemeyi yerlestirin.
Sonra yerlestirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra
örtü yardimiyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayin. Kizgin firinda
pembelesene, çatlamalar olana kadar pisirip, tarçinli pudra sekeri üzerine
serpin. Sicak olarak servise sunun..
Devamını Oku >>

Fıstıklı Dürüm







ANTEP FISTIKLI DÜRÜM
fıstıklı dürüm
MALZEMELER
800 gr Baklavalik Un
500 gr Eritilmis Margarin
3 Adet Yumurta
10 gr Tuz
800 gr Ögütülmüs Fistik Içi
1 Çay Kasigi Limon Suyu
250 gr Nisasta
Serbeti Için:
5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI
1.5 kg tozsekeri 5 su bardagi suyla karistirin.Surup kivamina gelene dek
kaynatin.
Hamuru için unu,3 adet yumurtayi ,tuzu,1 çay kasigi eritilmis margarini,1
çay kasigi limon suyunu ve 1 su bardagi suyu karistirin.Iyice yogurun.6
esit parçaya ayirin.Üzerine nemli bir bez örterek,10 dakika dinlendirin.
Hamur parçalarinin herbirini,düz bir zeminde olabildigince ince
açin.Yufkalari açarken üzerlerine nisasta serpin. Açtiginiz yufkalari 20-30
cm'lik dikdörtgenler halinde kesin.Tepsiyi hafifçe yaglayin.Üst üste
dizdiginiz yufkalarin arasina bol miktarda fistik içi atin.
Fistiklanmis yufkalari kursun kalem kalinligindaki oklavaya sarin.Oklavanin
iki tarafindan sikistirarak büzün.Tepsi içine,siyirarak yerlestirin.Daha sonra
tepsi içindeki dürümleri 3 cm'lik dilimlere ayirin.Eritilmis kalan margarini
dürümlerin üzerine dökün.Kalan fazla yagi tepsiyi egerak,dökün.
Tepsinin üzerine yagli kagit örtün.Önceden isitilmis 160 dereceli firinda 20
dakika pisirin.Tepsiyi firindan çikardiktan 2-3 dk sonra kaynar serbeti
dökün.  Serbeti çekene dek bekleyin.
Devamını Oku >>

Dilber Dudağı






DİLBER  DUDAĞI
dilber dudağı tarif
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Yogurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardagi Zeytinyagi
1 Çay Kasigi Karbonat
1 Kg Yakin Un
250 gr Ceviz
Sosu Için:
2,5 Su Bardagi Seker
1/2 Limon
 
YAPILIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini saglayalim. Unu havuz gibi
açarak içine zeytinyagi, margarin, yumurta ,yogurt ve karbonati
koyalim. Hamur haline getirelim . Hamur kulak memesi kivamina gelene dek
yoguralim.
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalim. Dövdügümüz cevizleri
hamurun üzerine yayip rulo yapip yuvarlayarak merdane ile tekrar
açalim. Bardakla daire seklinde keselim.  Kestiginiz parçalarin iki ucunu
birlestirelim. Tepsiye dizip,firina verelim. Çikarttigimizda
üzerine soguk serbet dökelim.

Serbet Için: 2,5 su bardagi sekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla
kaynatalim. Kaynadiktan sonra 5 dk bekletip,yarim limonu içine
sikalim. Daha sonra dilber dudaginin üzerine serbeti dökelim.

Devamını Oku >>

Cevizli Revani








CEVİZLİ  REVANİ
revani
MALZEMELER
5 Çay Bardagi Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardagi Yogurt,
1.5 Çay Bardagi Irmik
2 Çay Bardagi Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Serbeti Için
3.5 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
1/4 Limon

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak serbeti hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek
limonu kaynatalirn. Sogumaya birakalim.
Yumurtalari sekerle beraber köpürene dek çirpalim.
Yogurdu, irmigi, vanilyayi katalim. Elenmis una kabartma tozunu
ekleyerek çirpma kabina alalim. Iri dövülmüs cevizleri de alip karistiralim.
Küçük bir firm tepsisini hafif yaglayip, hamurun yapismamasi için seker
serpistirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden isittigimiz orta isili firinda
alti üstü pembelesene dek pisirelim.
Firindan aldiktan sonra üzerine 1 su bardagi su gezdirelim. Önceden
hazirlayip, soguttugumuz serbeti revaninin her kösesine esit olarak
yayalim. Serbetini emdiginde dilimleyerek servis tabagina alalim. Üzerine,
diledigimiz süslemeyi yaparak servis yapalim.
Devamını Oku >>

Kuru Baklava







KURU BAKLAVA
baklava
MALZEMELER
1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kasigi Toz Seker
2 Su Bardagi Ilik Su
Aldigi Kadar Un
Iç malzemesi :
300 gr Ceviz Içi (iri çekilmis)
150 gr Izmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kasigi Toz Seker

YAPILIŞI
Bir kapta maya ve sekeri bir bardak ilik su ilave ederek ezin. Içerisine bir
bardak ilik su daha ilave edin. Mayalandirmadan un ekleyip kulak memesi
yumusakliginda yogurun.
Hamuru alti esit parçaya bölerek bezeler yapin. Bir parça hamuru alip hiç
dinlendirmeden üç milimetre inceliginde açin. Açilan her bezenin üzerini
sivi yagla yaglayip içerisine cevizli, üzümlü ve sekerli içi bolca serpin. Rulo
seklinde sarararak yaglanmis tepsiye dizin veya kendi etrafinda sararak
yerlestirin.
Her bezeyi ayni sekilde açarak üzerine iç serpin. Rulo seklinde tepsiye
yerlestirin. Önceden isitilmis 220 derecedeki firinda kizarincaya kadar
pisirin.
Için hazirlanisi:
Bir kapta iri çekilmis ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kasigi
sekeri karistirin.
Devamını Oku >>

Cevizli Kadayıf






CEVİZLİ KADAYIF
yufkalı kadayıf
MALZEMELER
1 Yufka
1.5 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
300 gr Tel Kadayif
1 Çorba Kasigi Tereyagi
Serbet malzemesi:
4 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI
Tezgaha yufkayi serin.Cevizden 2 çorba kasigi ayirip kalanini yufkanin
üzerine serpin. Tel kadayifi didikleyip cevizin üzerine yayin. Yufkayi rulo
seklinde sarin.
Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1.5 parmak kalinliginda kesin.
Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin. Üzerlerine azar
azar tereyagi ve ceviz ilave edip 30 dakika pisirin.
Bir kapta seker ve suyu kaynatin. Serbetinizi hazirlayin ve sogumaya
birakin. Pisirdiginiz kadayif sicakken üzerine soguk serbeti dökün.
 
Devamını Oku >>

Tramisu







TRAMİSU
tramisu tarif
MALZEMELER
2 Çorba Kasigi Nescafe
2 Çorba Kasigi Su
2 Çorba Kasigi Tozseker
1 Hazir kakaolu Kek
1 Çay Fincani Sicak Su
KREMA MALZEMESI
1 Litre Süt
1 Yumurta
3 Kahve Fincani Tozseker
3 Kahve Fincani Un
1 Paket Labne Peyniri

YAPILIŞI
Bir Fincanin içinde nescafe, sicak su ve sekeri karistirin. Hazir keki
enlemesine iki parçaya ayirin. Hazirladiginiz nescafeli karisimla kekin iki
parçasini da islatin.
Süt, seker, un ve yumurtayi karistirin. Koyulasincaya kadar karistirarak
pisirin. Altini kapattiktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çirparak
pütürsüz olmasini saglayin.
Hazirladiginiz kremanin yarisini ilikken, kek parçalarindan birinin üzerine
sürün. Kekin diger yarisini üzerine kapatip kalan kremayi sürün. Kahve ile
süsleyerek sogumasi için bekletin.
Devamını Oku >>

Sebzeli Tart





SEBZELİ TART
sebzeli tart
MALZEMELER
300 gr Kekun
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
150 gr Tereyagi
1 Su Bardagi Soguk Su
Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz, Karabiber
 
Sebzeli harç için
1 Küp Dogranmis Kabak
1 Küp Dogranmis Havuç
1 Küp Dogranmis Patiican
1 Rendelenmis Sogan
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Dis Dövülmüs Sarmisak

YAPILIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyagi, 1 kahve fincani soguk su ve
çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda
dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip
hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin.
Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci
hazirlamak üzere sebzeleri tereyagi veya zeytinyagi karisiminda
yumusayana kadar soteleyin.
Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile
kapatin.
Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10
dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde
servis yapin.
Devamını Oku >>

Rulo Pasta







RULO PASTA
rulo pasta tarifi
MALZEMELER
RULONUN MALZEMESI
6 Yumurta
1 Su Bardagi Un
8 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESI
3 Muz
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Su Bardagi Krem Patisserie (Pasta kremasi)
1 Su Bardagi Krem Santi

YAPILIŞI
Seker ve yumurtalari çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çirpin.
Karisima un ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Bir tepsinin içerisini yagli kagit ile kaplayin. Karisimi tepsiye dökün ve
düzgünce yayin. 220 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin.
Krem santi ile pasta kremasını karistirin. Hazirladiginiz karisimi
sogumus kekin üzerine düzgünce yayin.
Kekin ortasina muzlari dizin ve pastayi rulo seklinde katlayin. Pastayi
normal ebatlarda keserek üzerini pudra sekeri ve muz dilimleri ile
süsleyin.
1 dilim pandispanyayi 18 cm. çapindaki bir pasta çemberine koyun.
Pandispanyanin üzerini krem patisserie ile kaplayin ve 2.ci pandispanyayi
üzerine kapatin.
Pandispanyanin üzerini krema ile kaplayin. 4 muzu ikiser parçaya bölerek
pandispanyanin üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzlarin üzerine dökün. Pastayi
buzdolabinda dondurduktan sonra servis yapin.
Devamını Oku >>

Profiterol


PROFİTEROL
profiterol tarifi
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2/3 su bardagi un
6 çorba kasigi margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kasigi toz seker
3 yumurta
ÇIKOLATALI SOS IÇIN
1 su bardagi seker
3 çorba kasigi kakao
1/2 bardak su
3 çorba kasigi margarin
KREMA MALZEMESI
1 su bardagi süt
6 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
2 yumurta sarisi
1 çay kasigi vanilya
1 paket krem santi

YAPILIŞI
Erimis margarinin içerisine su ve toz sekeri katarak bir 
tasim kaynatin.  Bu karisimin içine un atarak iyice 
karistirin, 5 - 6 dakika kadar pisirmeye devam ederek 
hamurunuzu hazirlayin. Kabi atesten alarak 3 yumurtayi 
içine kirin, iyice karistirarak yumurtalari hamura yedirin. 
Elde ettiginiz  hamuru bir sikma torbasina koyarak kuru 
bir firin tepsisine ikiser  parmak ara ile küçük yuvarlak 
hamurlar sikin. Tepsiyi kizgin firina  vererek hamurlar 
kabarip, üzerleri pembelesinceye kadar asagi yukari 
30 dakika kadar pisirin. Firindan aldiginiz hamurlari 10 
dakika kadar  dinlendirdikten sonra hamurlari kirmadan 
biçakla tepsiden çikarin.  Sicakken enli kisimlarini kapak 
seklinde kesin. Hamurlari bir kenara ayirin.

KREMANIN HAZIRLANISI
Bir tencereye yumurta sarilarini, sekeri ve vanilyayi 
koyarak iyice karistirin. Kaynar sütü azar azar ilave 
ederek karistirmaya devam edin. Tencereyi ocagin 
üzerine koyun.  Unu ilave ederek krema kivamini 
alana kadar karistirarak kaynatin. Son olarak 
tereyagini ekleyerek yeniden karistirin.

ÇIKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve seker koyarak iyice harmanlayin. 
Kakaolu sekere azar azar su ya da sütü kattiktan 
sonra kabi atese koyun. Karisim boza kivamina 
gelinceye kadar karistirarak pisirin. Sos koyulasinca 
kabi  atesten alarak margarini katin, karistirarak sosa 
yedirin. Hazirladiginiz  agzi açik hamurlarin içine 
kremalar  doldurarak kapaklarini kapatin.  Kremali 
hamurlari bir  servis tabagina dizin. Üzerlerine 
çikolata sosu dökün,  hazirladiginiz krem santiyle 
sosun üzerini de süsleyin.

Devamını Oku >>

Cevizli Elma Pastası






CEVİZLİ ELMA PASTASI

ELMALI PASTA
MALZEMELER
  
Hamur İçin
3 Kahve Fincani Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincani Esmer Seker
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
5 Kahve Fincani Un
750 gr Eksi Elma
Kalibi Yaglamak Için Yag
2 Kahve Fincani Margarin
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
3 Çorba Kasigi Tozseker
Pudrasekeri

YAPILIŞI
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker
ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma
tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin.
Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi
küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin.
Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek
bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini
küçük parçalara bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde görüldügü gibi
pastanin kenarina yerlestirin.
Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri
serpin.
Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde
hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da
kullanabilirsiniz.
Devamını Oku >>

17 Ekim 2012 Çarşamba

Mıhlama









                                                     Mıhlama
mıhlama tarifi

MALZEMELER

3-4 Adet Yumurta
3 Adet Soğan
2-3 Adet Domates
2-3 Adet Yeşil Biber
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kırmızıbiber, Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağını tavada kızdırın. Hafif ateşte soğanları kavurun. Yeşil biberleri ince bir şekilde kıyın, domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış biberleri ve ufak doğranmış domatesleri kavrulmuş soğanlara ilave edin. Tuz ve kırmızıbiber ekerek tavanın kapağını kapatın. Yumurtaları domatesler suyunu çekince kırın. Yumurtalar pişince sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Devamını Oku >>

Ciğer Sote






Ciğer Sote
ciğer sote tarifi
MALZEMELER• 500 gr kuzu ciğeri
• 2- 3 adet soğan
• Dereotu
• 1 demet kıvırcık
• Mısırözü yağı
• Tuz, karabiber
• Kimyon, kekik

YAPILIŞI
Öncelikle, tavaya sıvıyağını alalım  ısıtalım, ciğerleri baharatlarla harmanlayıp, azar azar tavaya alıp kızartalım. Piyazı için, soğanı ayıklayalım piyazlık doğrayalım, geniş bir kapa alalım. Dere otu ve kıvırcığı ayıklayalıp,  yıkayalım. Dereotu ve kıvırcıkları incecik kıyalım, piyazlık doğradığımız soğanların içine alalım iyice harmanlayalım. Servis tabağına alalım üzerine kızarttığımız ciğer soteyi alıp, servise sunalım. Afiyet olsun.
Devamını Oku >>

Orman Kebabı







Orman Kebabı
orman kebabı tarifi
MALZEMELER
350 gr koyun eti
5 adet büyük patates
3 adet orta büyüklükte havuç
5 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 çay bardağı iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 - 2,5 Su bardağı su
YAPILIŞI
Et,  kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar  iri iri doğranır. Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür). Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır. Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir. Sonra  ılık su eklenir,  ağzı örtülür .  İçindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir. Et iyice yumuşayınca patates, havuç ve iç  bezelye katılarak pişirmeye devam edilir. Sebzeler de pişince en son tuz ve kekik serpilip bir iki defa karıştırılır. Servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.
Devamını Oku >>

16 Ekim 2012 Salı

Waffle Tarifi





Waffle Tarifi

waffle
MALZEMELER

•    100 gr margarin
•    2 çay bardağı  un
•    1,5 çay bardağı süt
•    Yarım çay kaşığı kabartma tozu
•    3 adet yumurta
•    1 çay bardağı şeker
•    Yarım çay kaşığı tuz
•    Izgarayı yağlamak için sıvıyağ

YAPILIŞI
1.    Margarini orta boy bir tavaya ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
2.    Unu ve kabartma tozunu derin bir kaseye alın. Sonra sütü ilave edip mikserle çırpın.
3.    Ardından karışıma tozşeker, tuz ve yumurtaları ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Eriyen margarini ekleyip çırpın ve hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
4.    Waffle ızgarasına bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Hamurdan kepçe yardımıyla alarak ızgaraya dökün.
5.    Izgarayı kapatıp 4-5 dakika pişirin. Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Not: Kaymak ve dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Devamını Oku >>

Maklube







Maklube

maklube tarifi
MALZEMELER
•    1 bütün tavuk
•    1 kilo patates
•    2-3 tane soğan
•    750 gr pirinç
•    1 adet garnitür
•    1 kilo yoğurt
Salata malzemesi:
•   500 gr domates
•   500 gr salatalık
•    1 tane marul
•    1 maydanoz

YAPILIŞI
Tavuğu yıkayıp düdüklüde haşlayın. Suyunu ayırıp haşlanan eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.  Patatesleri soyun. Halka halka kesin ve kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun.Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun.  
Soğanların üzerine etleri bir kat koyun . Etlerin üzerine pirinç koyun.  Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun.  Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar (etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye) eti, pirinci, patatesi sırasıyla koyun. En üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika kadar pişirin. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirin. Tencereyi kaldırmayın. boş kalan yerlere salatayı ince kıyıp karıştırdığınız salatayı koyun arasına yoğurt koyun. Salata ile yoğurt karışmadan tencereyi kaldırın.
Devamını Oku >>

Patatesli Börek






Patatesli Börek

patatesli börek tarifi
MALZEMELER
•    3-4 adet yufka
•    3 adet haşlamalık patates
•    2 adet soğan
•    Maydanoz
•    Yarım çay bardağı süt
•    4 yemek kaşığı sıvıyağ
•    2 yemek kaşığı yoğurt
•    1 adet yumurta
•    Pulbiber
•    Nane
•    Karabiber
•    Kırmızıbiber
•    Tuz
YAPILIŞI
1.    Patatesleri yıkayıp, soyun. Sonra rendeleyip kararmaması için suda beklettikten sonra soğan ve  maydanozu ince doğrayarak ayrı kaplara alın.
2.    Kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
3.    Patatesleri iyice suyunu süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.
4.    Maydanoz ile birlikte baharatları bu karışıma ilave edip, karıştırarak bir miktar kavurun ve ateşten alın.
5.    Yufkaların her birini ikiye bölüp, 6 parça elde edin.
6.    Bir taraftan da kasede hazırladığınız bir kaşık sıvı yağ ve sütü karıştırın.
7.    Her bir parçanın arasına önce azar azar süt ve yağ karışımından serpiştirin.
8.    Sonra hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın.
9.    Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şeklini elde edin.
10.  Daha sonra yufkaları yağlanmış  fırın tepsisine dizip, kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 adet yumurta sarısını çırpın ve yufkaların üzerine sürün.
11.    Önceden ısıtılmış 150-175 °C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve servis yapın.

Devamını Oku >>

Arnavut Ciğeri





Arnavut Ciğeri

arnavut ciğeri tarifi
MALZEMELER
•    500 gr kuzu ciğeri
•    2 yemek kaşığı un
•    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
•    1 tatlı kaşığı pulbiber
•    Tuz, kekik
•    Ayçiçek yağı
Servis İçin
•    4-5 adet kızartmalık patates
•    1-2 adet soğan
•    1 tatlı kaşığı sumak
•    Maydanoz
YAPILIŞI
1.    Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
2.    Toz biber, un ve karbonatı karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın.
3.    Unlu karışımın fazlasını silkeleyip, ciğerleri kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
4.    Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Püf Noktalar
•    Ciğer pişirirken ocaktan indirmeye yakın, en son tuzu ilave etmelisiniz. Yoksa ciğer sertleşir.
•    Ciğeri fazla unlamayın ve unun fazlasını iyice silkeleyin.
•    Ciğerinizi kızgın yağda ve birbirine fazla değmeyecek şekilde azar azar kızartın. 
•    Servis için patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
•    Maydanozu ince kıyın ve sumakla birlikte soğana ekleyerek harmanlayın.
•    Servis tabağına önce patatesleri, üzerine ciğerleri ve en üste soğanı yerleştirip servis edin.
Devamını Oku >>

Tas Kebabı Tarifi





Tas Kebabı Tarifi

tas kebabı
MALZEMELER

•    750  gram kuşbaşı et
•    2-3 adet kuru soğan
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    1 tatlı kaşığı  domates salçası
•    Tuz, karabiber, kekik
•    2 yemek kaşığı margarin  veya sıvıyağ
•    Kızartılmış patates

YAPILIŞI
Margarin eritilir, etler ilave edilip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış soğanlar katılıp iyice kavrulur. Salçası ilave edilip birkaç dakika kavrulur ve sıcak su koyup pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuzu, kekiği, biberi ilave edilir. Kızarmış patatesle servis yapılır.

Devamını Oku >>

Etimek Tatlısı





Etimek Tatlısı

etimek tatlısı tarifi
MALZEMELER
•    2,5 su bardağı su
•    2 su bardağı toz şeker
•    1 paket etimek
•    2 paket krem şanti ( 2 su bardağı süt )
YAPILIŞI
Etimekleri borcama dizin. Şekeri küçük bir tencereye koyup, kısık ateşte ocakta karıştırın. Pembeleşince içine suyu ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın. Kaynamış olan şerbetimizi birkaç dakika  sonra etimeklerin üzerine dökün. Etimekler iyice soğuduktan sonra, süt ile robottan geçirdiğimiz,  2 paket kremşanti ile süsleyin ve servis edin. ( Aynı tarifi üzerine yalancı tavuk göğsü veya sade muhallebi ile yapabilirsiniz )
Devamını Oku >>

Şam Tatlısı






Şam Tatlısı

şam tatlısı tarifi
MALZEMELER
•    1 paket irmik
•    1 su bardağı şeker
•    1 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    2 çay bardağı yoğurt
•    Yarım su  bardağı sıvıyağ
•    1 paket vanilya
•    1 su bardağı kesilmiş fındık
Şerbeti için
•    4 bardak toz şeker
•    3 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu kaynatıp, soğumaya bırakın. Daha sonra bir kabın içinde şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve sıvıyağı   çırpıcıyla karıştırın. İçine un ve irmik ilave edip karıştırın ve yağlanmış kare tepsiye karışımı dökün. Üzerini kesilmiş fıstık ya da fındıklarla süsleyip 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Kare kare kesip  misafirlerinize ikram edin.

Devamını Oku >>

15 Ekim 2012 Pazartesi

Revani Tarif




Revani Tarif

revani tarifi
MALZEMELER
•    4 yumurta
•    1 çay bardağı ayçiçek yağı
•    2 su bardağı un
•    1 su bardağı irmik
•    1 paket vanilya
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti İçin
•    5 su bardağı su
•    4 su bardağı şeker
•    1/2 limonun suyu
Üzeri İçin
•    Kaymak 
•    Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1.    Önce şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. 
2.    Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
3.    Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra  yoğurt, vanilya ve yağı ekleyin.
4.    İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
5.    Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine dökün.
6.    Önceden 180 C’ye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7.    Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
8.    1 saat oda sıcaklığında dinlendirip, buzdolabına koyun.
9.   Kaymak ve hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Devamını Oku >>

Yalancı Tavuk Göğsü






Yalancı Tavuk Göğsü
yalancı tavuk göğsü tarifi
MALZEMELER
•    3 kahve fincanı un
•    Yarım  paket margarin
•    1 lt süt, vanilin
•    3 kahve fincanı şeker
•    Tarçın
YAPILIŞI
1.    Tencerede yarım paket margarini eritin ve üzerine unu ekleyin.
2.    2 -3 dk. kavurun ve süt ile şekeri aynı anda tencereye ekleyin.
3.    Unun topaklanmaması için mikserle yüksek devirde çırpın.
4.    Katılaşana kadar sürekli karıştırın ve en son vanilin ekleyip ıslak borcama döküp, buz dolabında 1 saat bekletin.
5.    Servis yapacağınız sırada üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapın.

Devamını Oku >>

Patlıcan Musakka




Patlıcan Musakka

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
MALZEMELER
•    6-7 adet Patlıcan
•    300 gr. Kıyma
•    1,5 su bardağı Zeytinyağı
•    3 yemek kaşığı Margarin
•    1-2 adet Soğan
•    4 adet Domates
•    5 adet Sivri biber
•    1/2 çay kaşığı Tuz, karabiber
•    1 1/2 su bardağı Et suyu veya su
YAPILIŞI
1.    Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın.
2.    Tavaya zeytinyağını ilave edip kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını almak için kağıt ğeçete üzerine alın.
3.    Fırın tepsisine veya güveç kaplarına kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin.
4.    Bir tencerede margarini eritin.
5.    Soğanı yemeklik doğrayın ve eriyen margarinin içine ilave edip soteleyin.
6.    Ardından kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun.
7.    Domates, tuz ve biberi ilave edin.
8.    Kaynamış et suyu veya suyu ilave ederek, bir taşım kaynatın.
9.    Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.
10.   Tepsiyi, 175 derecede ısıtılmış fırında  25-30 dakika pişirin.
11.   Sıcak olarak servis yapın.
Devamını Oku >>

Islak Kek Tarifleri




Islak Kek Tarifleri

ıslak kek tarifi
MALZEMELER
•    4 adet yumurta
•    2 su bardağı şeker
•    1 su bardağı süt
•    2 su bardağı un
•    1 paket margarin
•    1 paket kabartma tozu
•    4-5 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
1.    Margarini küçük bir kaba alıp eritin.
2.    Ayrı bir kabın içinde yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
3.    Sonra içine kakaoyu ekleyin ve bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
4.    Kabın içinde kalan karışımın içine kabartma tozu ve unu eleyerek çırpmaya devam edin.
5.    Daha sonra kek kalıbını yağlayıp un serpin ve karışımı kek kalıbına dökün.
6.    170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
7.   Kek sıcakken ayırdığınız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekleyin.
8.    Kek, sosu çektiğinde servis yapın.
Devamını Oku >>

Islak Kurabiye



Islak Kurabiye


ıslak kurabiye tarifi
MALZEMELER
•    Yarım paket margarin
•    1 paket kakao
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    Yarım su bardağı sıvı yağ
•    Yarım su bardağı şeker
•    1-2 adet yumurta
•    5 su bardağına yakın un
Şerbeti için:
•    3 çay bardağı şeker
•    2 su bardağı su
YAPILIŞI
1.    Öncelikle şerbetini hazırlayın.
2.    Bir kabın içine şeker ve suyu ilave ederek koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
3.    Margarin, kakao, kabartma tozu, vanilya, şeker, sıvıyağ, yumurta ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun.10 dk dinlendirin.
4.    Daha sonra yağlı kâğıt serili tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dizin.
5.    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
6.    Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken soğumuş şerbete batırıp çıkartın ve üstüne hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpip servis yapın.


Devamını Oku >>

Piramit Pasta Tarifi



Piramit Pasta Tarifi

piramit pasta
MALZEMELER
•    2 paket sütlü çikolata
•    1 paket bitter çikolata
•    50 gr tereyağı
•    1 yemek kaşığı kakao
•    400 ml çiğ krema
•    2 paket pötibör bisküvi
YAPILIŞI
1.    Krema, çikolata, tereyağı ve kakaoyu bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
2.    Bisküvileri kırıp çikolatalı karışıma ilave edip iyice  karıştırın.
3.    Dikdörtgen kek kalıbının içine yağlı kağıt serip karışımı içine dökün.
4.    3- 4 saat buzlukta dondurun ve dilimleyerek servis yapın. 
Üzerine hindistan cevizi serperek de servis edebilirsiniz.
Devamını Oku >>

Pişi Tarifi






Pişi Tarifi
MALZEMELER
•  2 su bardağı süt
•  Yarım çay bardağı sıvıyağ
•  Yarım çay bardağı su
•  1 paket yaş maya
•  2 tatlı kaşığı tuz
•  2 adet küp şeker
•  Aldığı kadar un
YAPILIŞI 
2 su bardağı sütü az ılıtın.  Sonra süte 1 paket yaş maya ve 2 adet küp şekeri ilave edin. Derin bir kaba yarım çay bardağı suyu, sıvıyağı ve 2 tatlı kaşığı tuzu alın. Bu karışıma daha önce maya ve şeker ilave edilen sütü de ekleyip iyice karıştırın. Son olarak bu karışıma alabildiğince un ilave edip, kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun. 1 saat kadar hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli veriniz ve daha önce kızdırılmış yağda kızartınız.
Devamını Oku >>

Karnıyarık Tarif


Karnıyarık Tarif

karnıyarık tarifleri
MALZEMELER
•    250 gr kıyma
•    6 adet patlıcan
•    4 çarliston biberi
•    2 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    2 su bardağı su
•    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•    1 kırmızı biber
•    3 domates
•    1 soğan
•    Karabiber
•    Tuz
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Üzeri İçin
•    Domates
•    Biber
YAPILIŞI
1.   Patlıcanları  soyup ortasını bıçakla çizin ve 10 dakika tuzlu suda bekletin.
2.   Sonra kağıt havluyla kurulayın.
3.   Tavada yağı kızdırın ve kuruladığınız patlıcanları yağda kızartın.
4.   Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
5.   Soğanları küp şeklinde doğrayın ve ince doğranmış sarımsaklarla birlikte ayrı bir tencerede kızdırdığınız yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
6.   Kıymayı, ince doğradığınız biberleri ve domatesi salçayla birlikte soğanlı harca ilave edin.
7.   1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
8.   Suyunu süzdürün ve içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
9.   Patlıcanları fırın kabına dizin ve içlerine kıymalı harcı doldurun.
10. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirip 10 dakika pişirin.
11. Sıcak olarak servis edin.
www. lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

Yufka Börekleri



Bugün sizlere kolay hazırlanan , çok lezzetli Yufka Börekleri tarifimizi sunuyoruz.

yufkadan börek tarifi
Yufka Börekleri


MALZEMELER:


  • 5 adet yufka
  • 250 gram peynir
  • 1 paket galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşık yoğurt
  • İsteğinize göre ince küp şeklinde dilimlenmiş pastırma ya da sucuk , sosis vb.


HAZIRLANIŞI:

Yufkalarımızı üst üste koyup herbirini aynı anda 8 eşit parçaya bölerek üçgen şeklini almalarını saglıyoruz. Yufkamızın içine koymak üzere yumurta , süt ve yoğurdumuzu  karıştırarak elde çırpıp üçgen yufkalarımızın içine fırça ile yarım kaşık koyarak sürüyoruz. Peynirimizden 1 tatlı kaşığı alıp yufkamızın arasına koyup üzerine ince ince kesilmiş pastırma , sucuk ya da sosis dilimlerinden bir miktar  alıp koyuyoruz ve sigara böreği gibi sarıyoruz. Galeta ununa arkalı önlü bulayıp kızartılması için kızgın yağa atıyoruz. Kızaran Yufka Börekleri servise hazırdır.

Çok beğenilen Sodalı Yufka Böreği tarifine ulaşmak için TIKLAYIN

Afiyet olsun.
Devamını Oku >>

Köri Soslu Tavuk Tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ


köri soslu tavuk tarifi



MALZEMELER :

  • 1 Bütün tavuk göğsü
  • 1 Çay bardağı soğuk süt
  • 10 Adet taze kültür mantarı
  • 2 Adet kuru soğan
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Tatlı kaşığı köri baharatı
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
  • Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI :

Bütün tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencereye yağı koyarak kuru soğanı kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğranan tavuk etini ilave edin. Üzerine doğranmış kültür mantarını ve sarımsağı ilave edin. Karışımı bir süre daha kavurun. Üzerine un ilave edin. Biraz çevirip soğuk süt ilave edin. Daha sonra yeteri kadar su, tuz ve köri ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

www.lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>