14 Ekim 2012 Pazar

Sodalı Yufka Böreği


Yapımı çok kolay ve pratik , görünüşü ve tadı enfes Sodalı Yufka Böreği tarifini merak ediyorsanız lütfen tarifimizi okuyun. Beğeneceğinize eminim.
yufka börekleri


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 500 gram tuzsuz lor peyniri yada yağsız peynir
  • 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • susam, çörek otu
Yapılışı:
Maydanozumuzun saplarını temizleyerek , peynir rendesi ya da lor peynirimiz ile karıştırıyoruz. İçine damak zevkimize uygun olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ediyoruz.

Tepsimizin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlıyoruz ya da tepsimizi yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içine koyarak güzelce çırpıyoruz. (tuz ilave etmeyeceğiz)

İlk yufkamızı tepsimizin tabanına kırışık bir şekilde tepsimizin tüm tabanını eşit kapatacak şekilde 
yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sütlü harç ile bu yufkayı kaşık kullanarak ıslatıyoruz. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştiriyoruz. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslatıyoruz.

Peynirli harcımızın yarısını yufkanın heryerine eşit şekilde yayıyoruz. Sonrasında iki adet yufkayı aralarını sütlü harçtan ıslatarak döşüyoruz.
 Dsc01498_1 yufka börekleri
Kalan peynirli harcımızı yufkanın üzerine yayıyoruz.  Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirerek üzerini kaşıkla ıslatıyoruz.
En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını keserek kıyılarını tepsiye güzelce yerleştiriyoruz. Sütlü harç ile ıslatıyoruz. En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştiriyoruz.
yufka börekleri yufka börekleri
Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğimiz boyutlarda güzelce kesiyoruz.  Eğer kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine döküyoruz. Bir şişe sodayı kestiğimiz yerlerden eşit olarak tepsiye döküyoruz. Buz dolabında 1 saat kadar bekletiyoruz . Dolaptan çıkarınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek, çörek otu ve susam ilave ederek önceden ısıttığımız ve 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
yufka börekleri

Farklı bir Yufka Böreği tarifi için lütfen TIKLAYIN


www.lezzetarifleri.blogspot.com

0 Yorum Ekle:

haberler