23 Ocak 2011 Pazar

Çoban Pilavı

Lezzetiyle neşenize neşe katacak olan Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavını her zaman sofranızda görmek isteyeceksiniz. Pilavla bütünleşen havuç, nohut ve tavuk parçaları pilava doyumsuz bir tat katıyor. Bu sebzeli ve tavuk etli lezzet küpünü kaçırmayın!
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı
Malzemeler
•    2 su bardağı bulgur
•    1 su bardağı nohut
•    1 adet soğan
•    1 adet havuç
•    2 su bardağı sıcak et suyu
•    45 gr. tereyağı
•    500 gr tavuk göğüs eti
•    Pulbiber, tuz ve karabiber
•    1 su bardağı su
Yapılışı
1.    Nohudu bir gece suda bekletin.
2.    Bulguru bol su ile yıkayıp suyunu süzün.
3.    Soğanı doğrayıp tereyağında pişirin.
4.    Tuz, et suyu ve suyu ekleyin ve kaynadıktan sonra bulguru ilave edip karıştırın.
5.    Üzerine nohut ve iri rendelenmiş havucu ekleyin.
6.    Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
7.    20 dk. demlendirirken bu arada tavuk etini haşlayıp suyunu süzün.
8.    Eti elinizle iri parçalar şeklinde didikleyin.
9.    Pilava ilave ettikten sonra harmanlayıp üzerine pul biber serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz defneyaprağı ile de servis yapabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler