23 Ocak 2011 Pazar

Mantarlı Risotto

İtalya mutfağının en gözde yemeklerinden olan risotto, yapımı zor ama lezzeti büyük bir yemektir. Pirinçlerin nişastasını salmasıyla harika bir kremaya sahip olan bu yemeğin, deniz ürününden safrana kadar birçok çeşidini yapmak mümkündür.
Mantarlı Risotto
Malzemeler
•    2 su bardağı risotto pirinci
•    1/2 paket mantar
•    1/2 kuru soğan
•    2 diş sarımsak
•    1 kadeh beyaz sek şarap
•    1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
•    30 gr tereyağı
•    2-3 dal taze fesleğen yaprağı
Tavuk Suyu İçin
•    1 tavuk budu
•    1 havuç
•    1 yeşil kereviz
•    1 soğan
•    4 su bardağı su
•    2-3 adet defne yaprağı
•    1 diş sarımsak
•    Tuz
Yapılışı
1.    Orta boy tencereye bir tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin.
2.    Havuç ve kerevizi soyup temizleyin. Soyulmuş ve ikiye bölümüş soğan ve sarımsakla birlikte tavuk suyuna ekleyin.
3.    Defne yaprağı ve tuzuda ekleyip kaynatın.
4.    Geniş bir tavada tereyağını eriterek ince kıydığınız soğan ve sarımsağı kavurun.
5.    Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
6.    Mantarları ince ince doğrayıp ekleyin ve karıştırın.
7.    Beyaz şarabı ilave edin.
8.    Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın.
9.    Pirinç yumuşayınca ocaktan alın.
10.  Fesleğenleri ince ince kıyıp ekleyin ve karıştırın.
11.  Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
Risotto ile ilgili püf noktaları:
•    Risotto yapımında arborio pirinç türünü kullanmaya dikkat edilmelidir..
•    Risotto ya et suyu yada şarap azar azar eklenmeli ve her eklemede sürekli karıştırılarak pişirilmelidir.
•    Risotto pişer pişmez ısıtılmış tabaklarda servis edilmeli tekrar ısıtılmamalıdır.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: