8 Ocak 2011 Cumartesi

Kremalı Kedidili Pastası

Hayatımızda en eğlenceli geçirdiğim zamanlardan biri de pasta yaparken ve yerken ki zamanlarımdır. Neden bilmiyorum fakat pasta yaparken de yerken de büyük keyif alıyorum. Sürekli yeni tarifler denemeye de bayılıyorum. İşte onlardan biri olan kremalı kedidilli pasta…
Kremalı Kedidili Pastası
Malzemeler
•    1 su bardağı irmik
•    1 su bardağı toz şeker
•    15 kedidili bisküvi
•    1 su bardağı vişne suyu
•    5 su bardağı süt
•    1 paket kremşanti
•    1,5 çay bardağı süt
Süslemek İçin:
•    Limon
Yapılışı
1.    İrmik, şeker ve 5 bardak sütü bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
2.    Puding kıvamına gelince ocaktan alın ve geniş bir cam kaba kedidili bisküvileri dizin.
3.    Vişne suyu ile ıslatıp ılınan irmik karışımını bisküvilerin üzerine yayın.
4.    Ayrı bir kapta 1.5 çay bardağı süt ve kremşantiyi mikserle çırpın.
5.    İrmiğin üzerine yayıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
6.    İnce ve yuvarlak kesilmiş limon parçası ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar
•   Ben kedidillerini bir peoşet içerisinde ufalayıp, 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı ve 2 yemek kaşığı süt ile hamur haline getirerek kullandım. Siz direk tepsiye dizerekte yapabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler