14 Ekim 2012 Pazar

Yufka Böreği



Bugün sizlere hazırlanması kolay lezzetli bir börek tarifi sunacağım. Yufka Böreğimizin hazırlanması yaklaşık 20 dakika sürdüğü için misafirlerinize çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif.

yufkadan börek tarifi
Yufka Böreği


MALZEMELER :

6 Adet Yufka

İç Malzemelerimiz :

250 Gr. Kıyma
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz ,Karabiber , Pulbiber
1 Demet Maydonoz

Sos İçin :

2   adet   yumurta
1   su  bardağı   yoğurt
1   su   bardağı   süt
Yarım  su   bardağı  sıvıyağ 
1   tatlı   kaşığı   kabartma  tozu

HAZIRLANIŞI :

Yufka böreğimiz için öncelikle  iç  malzememizi hazırlıyoruz. Tavaya  2  kaşık  tereyağ  alıp , kıymamızı  kavuruyoruz. Üzerine daha evvel ince ince kıydığımız  maydanozumuzu  ilave ediyoruz. Tuz ,  karabiber , pul biberimizi  ekleyerek , karıştırıyoruz ( Arzu ederseniz iç malzemesine tercih edeceğiniz farklı malzemeleri de ekleyebilirsiniz. )
6   adet yufkamızı  ortalarından  ikiye  kesiyoruz. Uzun  ve  düz  olan  kenarına  iç   malzememizden  koyup, sıkıştırmadan  bol  bol  sarıyoruz. Yağladığımız  bir tepsiye , sardığımız  yufkaları  yerleştiriyoruz.
Sos  malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz. Yufkalarımızın  üzerine  her  tarafına  gelecek  şekilde  döküyoruz. Bu  şekilde sosu şekmesi için 3-5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Eğer evimizde mevcut ise üzerine  bol  susam  serperek 175  dereceye ayarladığımız fırınımızda  böreğimizin üzeri   kızarana  kadar  pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

www.lezzetarifleri.blogspot.com














0 Yorum Ekle:

haberler