Islak Kurabiye
MALZEMELER
• Yarım paket margarin
• 1 paket kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı şeker
• 1-2 adet yumurta
• 5 su bardağına yakın un
• 1 paket kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım su bardağı şeker
• 1-2 adet yumurta
• 5 su bardağına yakın un
Şerbeti için:
• 3 çay bardağı şeker
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı su
YAPILIŞI
1. Öncelikle şerbetini hazırlayın.
2. Bir kabın içine şeker ve suyu ilave ederek koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
3. Margarin, kakao, kabartma tozu, vanilya, şeker, sıvıyağ, yumurta ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun.10 dk dinlendirin.
4. Daha sonra yağlı kâğıt serili tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dizin.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
6. Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken soğumuş şerbete batırıp çıkartın ve üstüne hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpip servis yapın.
2. Bir kabın içine şeker ve suyu ilave ederek koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
3. Margarin, kakao, kabartma tozu, vanilya, şeker, sıvıyağ, yumurta ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun.10 dk dinlendirin.
4. Daha sonra yağlı kâğıt serili tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dizin.
5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
6. Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken soğumuş şerbete batırıp çıkartın ve üstüne hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpip servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder